Érdekes projekt: HUD alapú valós idejű tolmács

A rendszer lelke egy HUD alapú szemüveg, amely a fordítást azonnal megjeleníti, szinte bármilyen nyelven.

Érdekes projekt: HUD alapú valós idejű tolmács

Az ötletes projekt mögött - amelyet egyébként a Google Glass ihletett - Will Powell áll. Az innovatív konfiguráció mindössze néhány komponensből épül fel, amelyek együttesen egy olyan HUD alapú szemüveg vezérlésére képesek, ami lehetővé teszi, hogy beszélgetőparnerünk szavait szinte azonnal magunk előtt láthassuk, saját anyanyelvünkre lefordított szöveg formájában.

A konfiguráció a Vuzix Star 1200-as típusú, a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségeket kiaknázására képes szemüveg mellett két darab Raspberry Pi mini PC-t és egy Jawbone mikrofont tartalmaz. A Raspberry Pi korábbi híreinkből már ismerős lehet, a Jawbone neve pedig a mikrofonok, fülhallgatók és e kettő kombinációjából álló megoldások szegmensében tűnik fel időről-időre.

Az említett komponensekből álló rendszer az alábbi videón látható, amelynek segítségével egyúttal ízelítőt kapunk a szinte valós időben működő "tolmács" funkcióból is.

 

Powell stámos egyéb, hasonló alapokon nyugvó projekten is dolgozik, így mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni munkásságát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward