Egyre népszerűbb az online vásárlás

A fogyasztók többsége azért preferálja az interneten keresztül történő vásárlást, mert olcsó, kényelmes és a széleskörű kínálatnak köszönhetően a speciális igények is kielégíthetők. 

Egyre népszerűbb az online vásárlás

A magyar internetezők több mint fele vásárolt online az elmúlt egy évben, derül ki egy nemrégiben lefolytatott kutatásból, amelyet a PayPal megbízásából az Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt. készített. Az online kutatás nyolcszáz 18 év feletti fogyasztó megkérdezésén alapult, és az eredmények alapján 47 százalékuk rendelkezik okostelefonnal, 9 százalékuk pedig táblagéppel. Ami az internethasználat jellegét illeti, a fogyasztók leggyakrabban e-mailezésre, közösségi oldalak használatára, hírolvasásra, illetve negyedik helyen vásárlásra használják a világhálót.

A megkérdezettek 53 százaléka vásárolt online az elmúlt 12 hónapban. A fogyasztók főként számítógépes játékokat, szoftvereket, zenét, számítógép-alkatrészeket, könyvet és rendezvénybelépőt vásárolnak online, az elköltött pénz mennyiségét tekintve pedig a világhálón keresztül előkészített utazások vezetnek, amit a számítógép-alkatrészek, illetve a ruházati cikkek követnek.

Arra kérdésre, hogy elsősorban miért kedvelik az online vásárlást, a válaszadók közül legtöbben (20%) annak olcsóságát és kényelmességét (18%) emelték ki, illetve 11 százalék azért részesíti előnyben a vásárlás ezen formáját, mert jóval több dolgot megtalál a neten, mint a hazai boltokban. A megkérdezettek 8 százaléka okostelefonját is használja a vásárlásra, a fogyasztók 47 százaléka azonban inkább számítógépéről bonyolítja az ilyen ügyleteket, mivel a telefon kijelzőjének méretét nem tartja elég kényelmesnek a vásárláshoz.

Ami a fizetés különféle formáit illeti, a belföldi vásárlások során a legtöbben (70%) utánvéttel fizetnek, és ennél lényegesen kevesebben preferálják a bankkártyás fizetést, illetve az átutalást. Külföldi oldalakról történő vásárláskor a vevők 51 százaléka PayPalon keresztül rendezi az ügyletet, népszerűségben ezt a kártyás fizetés, majd az utánvét követi.

A PayPal az online vásárlások előretöréséhez igazodva egyre több vásárlást megkönnyítő újítást vezet be. Legújabb mobilalkalmazásuknak köszönhetően már mobiltelefonon is lehetséges egyik PayPal számláról a másikra utalni, illetve az új dizájn eredményeként még könnyebben kezelhetővé váltak az online ügyletek lebonyolításának részfolyamatai, a számlakezeléstől a pénzküldésig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward