Cukipop, vigyázat, ragadós!

A Zene és dalszöveg című film cukisági túladagolással fenyeget, mivel a motyogós Hugh Grant-et és a selypegő, tányérszemű Drew Barrymore-t egy filmben hozza össze.

Cukipop, vigyázat, ragadós!

A Zene és dalszöveg című film cukisági túladagolással fenyeget, mivel a motyogós Hugh Grant-et és a selypegő, tányérszemű Drew Barrymore-t egy filmben hozza össze. Szerencsére a rendező-szerző Marc Lawrence-nek (ő alkotta a “Két hét múlva örökké” című Hugh Grant-Sandra Bullock vígjátékot is) sikerül telíteni a szacharinraktárakat, amikor sztárjai ismerős formáját elegendő bölcsességgel vegyíti ahhoz, hogy eredményül egy alacsony minőségű romantikus vígjátékot kapjon a néző Valentin-nap tájékán.

Az önmarcangoló hangnem már a film első öt percében megteremtődik, amikor Grant egy MTV-stílusú klipben szerepel egy nyolcvanas évek-beli popbanda élén. Hugh és a többi bandatag vízesés-stílusú frizurát visel és felhajtott ujjú dzsekiben ropja a szinti-alapú popzenére. A Wham!, a Duran Duran, a Flock of Seagulls, a Spandau Ballet és egy tucat hasonló bandára való túlságosan is korhű visszatekintés ez.

A Wham!, a duó, amelyet George Michael fejlesztett fel a sztárságig, különösen fontos példakép itt. Hugh, Alex Fletchert, a negyvenes éveit taposó egykor boldog arcot játssza, aki ügynökével együtt (a “Szeretünk, Raymond” Brad Garrett-jével) a nyolcvanas évek nosztalgiahullámával keresi a kenyerét. Alexnek, aki nem tud szöveget írni, szüksége van egy munkatársra. Amikor az ügynöke által ajánlott rossz természetű szövegíró lelép, Alex felveszi az első jelentkezőt. Ő történetesen Sophie Fisher (Barrymore) …

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward