Csődöt jelentett a Kodak

Az átszervezés megvalósításához 950 millió dollár kölcsönt vettek fel másfél évre a Citigrouptól. 

Csődöt jelentett a Kodak

Az elmúlt évtized nem volt könnyűnek nevezhető a Kodak szempontjából, és próbálkozásaik ellenére sem sikerült kimászniuk a gödörből. A valaha nagysikerű fotóscég lefelé tartó spirálja most új mélypontot ért el: csődeljárást kérvényeztek a hatóságoktól. 

Az igazgatótanács és a teljes vezetőség egyetértett abban, hogy a Kodak jövőjének érdekében szükséges és helyénvaló ez a lépés, mondta el Antonio M. Perez a cég részéről. Nyilatkozata szerint a legfontosabb a részvényesek érdekeit szem előtt tartva a minél nagyobb értéknövelés elérése, de kereskedelmi partnereiket sem szándékoznak cserbenhagyni.

A siker érdekében két kiemelt területre koncentrálnak a továbbiakban: a digitális képrögzítési szabadalmak eladására, amelyből három milliárd dollár bevételük származott 2003 óta, valamint a képnyomtatási technológiák további fejlesztésére, ez utóbbitól remélik, hogy segítségével versenyben maradhatnak a digitális piacon. (A szabadalmakból persze máshogy is lehet pénzt szerezni: a cég a héten ‒ ismét ‒ a Samsung ellen emelt panaszt öt rendbeli szabadalmi jogsértés címén. A Samsung az elmúlt hónapokban már kötött egy peren kívüli megállapodást a Kodakkal, és 550 millió dollárt ki is fizettek a vállalatnak, amely azóta újabb jogsértéseket vélt felfedezni.)

Az átszervezés megvalósításához 950 millió dollár kölcsönt vettek fel másfél évre a Citigrouptól. Ez lehetővé teszi, hogy továbbra is fizessék az alkalmazottakat, valamint az ügyfélszolgálatok is zavartalanul működhetnek. A külföldi leányvállalatokat nem érinti a csődvédelem. A teljes megújulást 2013-ra tervezik elérni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward