Comet Lake alapokon nyugszanak a legújabb ECS Liva mini PC-k

Az apróságok két darab GbE porttal érkeznek, rendelkeznek Amazon Alexa támogatással, és a HDMI 2.0-s videó kimenet sem hiányzik róluk.

Comet Lake alapokon nyugszanak a legújabb ECS Liva mini PC-k

Az ECS idén legalább két új Liva sorozatú pici asztali PC-vel jelentkezhet a piacon, amelyek a Liva Z3 Plus, illetve a Liva Z3E Plus típusjelzést viselik. Hardver terén lényegében mindkét család ugyanazt nyújtja, ám van közöttük egy lényeges különbség is: a Z3E Plus házába egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtó is elfér majd, hála a magasabb felépítésnek.

Galéria megnyitása

Ezt leszámítva mindkét változat 15 W-os TDP kerettel rendelkező Comet Lake-U processzor köré épül, amely a Core i7-es sorozatot erősíti. A hat maggal és tizenkét szállal rendelkező processzor mellé két So-DIMM memóriafoglalaton keresztül kapcsolódhat a DDR4-es rendszermemória, vagyis memória-bővítésre lesz lehetőség. Az adattárolókat mindkét esetben egy M.2-2280-as bővítőhely várja, természetesen PCI Express 3.0 x4 és SATA 6 Gbps-os támogatással karöltve. És a Z3E Plus még egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtót is fogad, ahogy azt fentebb már említettük.

Az alapfelszereltség részét képezi két darab Gigabites Ethernet port, amelyek közül az egyiket egy Intel i219-V típusú vezérlő kezeli. A Bluetoot és a WiFi támogatásról M.2 E-key típusú bővítőhelyen keresztül gondoskodhatunk, így az adott büdzsétől függ majd, 802.11ac vagy 802.11ax támogatással gyarapodik-e a rendszer repertoárja.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A csatlakozók között egy HDMI 2.0-s és egy Mini DisplayPort videó kimenet, három darab USB 3.1 Gen1 Type-A port, valamint egy USB 3.1 Gen 1 Type-C port sorakozik, és természetesen a TRRS típusú kombinált audió csatlakozó sem hiányzik a kínálatból. A Z3 Plus sorozat tagjai extraként még négy darab beépített mikrofont is kapnak, amelyek mellé A4PC támogatás is jár, így az Amazon Alexa szolgáltatását kényelmesen és hatékonyan lehet majd használni – ez a rendszer részét is képezi.

Az új apróságok várható megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap