CES 2010: telefont tört a BBC riportere

Az idei CES alkalmával rengeteg érdekes készülék mutatkozott be, amelyek egy részéről már híreink keretein belül mi is beszámoltunk. Az újdonságok mellett a kiállításon egy igen mókás esemény is történt: a BBC Click műsorának riportere, Dan Simmons a Sonim által bemutatott, egyenesen törhetetlennek minősített telefon, az XP3 Quest Pro modell kijelzőjét törte rommá pár egyszerű mozdulattal.

CES 2010: telefont tört a BBC riportere

Az idei CES alkalmával rengeteg érdekes készülék mutatkozott be, amelyek egy részéről már híreink keretein belül mi is beszámoltunk. Az újdonságok mellett a kiállításon egy igen mókás esemény is történt: a BBC Click műsorának házigazdája, Dan Simmons a Sonim által bemutatott, egyenesen törhetetlennek minősített telefon, az XP3 Quest Pro modell kijelzőjét törte rommá pár egyszerű mozdulattal.

A Sonim XP3 Quest Pro mobilja egy igen extrém körülmények közé szánt készülék, amit a gyártó túlélő túrához, hegymászáshoz, vagy egyéb veszélyes tevékenységhez ajánl. A szerkezet a Sonim szakembere szerint kibírja, ha 10 emelet magasságból leejtjük, és képes a víz alatt is működni 6 méteres mélységig akár fél órán keresztül, sőt, akár még egy szöget is beverhetünk vele anélkül, hogy sérülne a szerkezet. A mobil egyébként Philips Nexperia 5210-es platformra épül és egy ARM 9-es processzor teljesít benne szolgálatot. Az újdonságot 1850 mAh-ás akkumulátorral szállítják, ami 18 órányi beszédidőt és egészen hihetetlen módon akár 1500 órányi készenléti időt kínál. A mobil 119 x 56 x 25 mm-es méretekkel és 170 grammos súllyal bír, háza pedig különleges gumibevonatot kapott, hogy még ellenállóbb legyen. A szolgáltatások között Bluetooth 2.0-s, EDGE és A-GPS támogatást is találunk, sőt, a termék még egy 2 Megapixeles kamerával is el van látva. A készülékre mellesleg három év garancia jár. További információkat itt találhatnak vele kapcsolatban az érdeklődők.

Nos, Dan Simmons ezt a mindent kibíró mobilt nullázta le pár másodperc alatt, mindezt néhány jól irányzott ütéssel. Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy a Sonim illetékese megengedte, hogy Dan bármit tegyen a készülékkel annak érdekében, hogy a mobil törhetetlenségét bizonyítsák. Talán egy picit túlzott volt a magabiztosság. De a próbálkozás sem volt mindennapi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward