Capcom: "A túlzott kiszervezés minőségcsökkenéshez vezetett"

A Capcom felülvizsgálta a legutóbbi pénzügyi negyedévében a nagy címeihez kapcsolódó eladási adatokat.

Capcom: "A túlzott kiszervezés minőségcsökkenéshez vezetett"

A Capcom felülvizsgálta a legutóbbi pénzügyi negyedévében a nagy címeihez kapcsolódó eladási adatokat. A nem megfelelő teljesítményt pedig részben a kiszervezésből adódó minőségcsökkenésnek titulálta. A japán kiadó felfedte, hogy milyen számokat várt az egyes címeitől és hogy ezzel szemben mit ért el.

A Resident Evil 6-tól 7 millió eladott példányt reméltek, amihez képest csak 4,9-5 lett belőle. A Devil May Cry-nak 2 milliót jósoltak, ehhez képest 1,15-1,2 körül produkált csak.

A cég három fő okot azonosított a revíziók során: lassú reagálás a kiterjedt digitális tartalmak felé tendáló piachoz, nem megfelelő koordináció a marketing és fejlesztői részlegek között a tengerentúli piacokon, valamint a minőségromlás, mely a jelentős mértékű kiszervezésekből származik.

Ez utóbbi megjegyzés valószínűleg nem esett túl jól a brit Ninja Theory-nak, akiket a Capcom anno azzal bízott meg, hogy egy az eddigi japán címektől eltérő Devil May Cry játékot fejlesszenek nekik.

A Capcom azzal próbálja majd ellensúlyozni a rossz eredményeket, hogy több DLC-t adnak ki és csak belsőleg fejlesztenek. A cég komoly felülvizsgálatoknak fogja alávetni a jelenleg folyamatban lévő fejlesztési projekteket. Mindez érthető, hiszen 7,2 milliárd japán yen volt a rendkívüli veszteségük. Ennek megfelelően módosították a 2013-as gazdasági évre várt profitmennyiségüket 7,1 milliárd yenről 2,9 milliárdra. A Capcomnak jó néhány megjelenése van idénre, ezek közül több is kiszervezés gyümölcse lesz.

A nem olyan rég elcsúsztatott Lost Planet 3-at például a Spark Unlimited készíti. Augusztus végére várjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward