Byte néven érkezett meg a népszerű Vine utódja

Ugyanaz a szakember hozta létre a Byte appot, aki a Vine mögött is állt.

Byte néven érkezett meg a népszerű Vine utódja

A Vine a Twitter égisze alatt jött létre, miután a mikroblog már a fejlesztési stádiumában felvásárolta. Ez a szolgáltatás egészen hasonló volt ahhoz a TikTokhoz, ami napjainkban már milliárdos közösséggel rendelkezik. Bár népszerű volt a Vine is, 2016-ban a Twitter bejelentette, hogy a költségeinek csökkentése érdekében megszűnik.

Galéria megnyitása Dom Hofmann A Twitter látszólag óriási hibát követhetett el abban, ahogy a Vine ügyét kezelte. A rövid videók megosztására koncentráló applikációt már több mint 200 millióan használták világszerte, mikor kiderült, hogy nincs tovább. A vállalat először letiltotta a feltöltési lehetőséget, majd lehúzta a rolót. És ennek a hatására döntött úgy Dom Hofmann, a Vine egykori társalapítója és -készítője, hogy a Vine szellemiségében létrehoz egy új appot hasonló lehetőségeket nyújtva.

Hofmann nem túl nagy erőbedobással fogott bele a projektbe, legalábbis kívülről ez látszott, ugyanis már 2017-ben be lett harangozva a Vine utódjának az érkezése, és végül csak mostanra állt ez össze. Eleinte a projekt még V2 néven futott, majd 2018-ban Byte névre váltott a fejlesztés alatt álló szolgáltatás, és végül ez is maradt. (Érdekesség viszont, hogy egyébként a Byte név már 2015-ben megszületett, csak ezt később félretette Dom Hofmann.)

A Byte szolgáltatás minden fő platformon használható lett, az iOS és az Android rendszerű készülékeken is lehet telepíteni, ami elengedhetetlen 2020-ban a siker érdekében. A program egy ideje már tesztelhető volt egy szűk közösség számára, de az, hogy végre elkészült, meglepetésszerűen érte a közönséget. A több éves fejlesztést követően a Byte már bármilyen támogatott okostelefonra, táblagépre telepíthető (Android 5.1 és iOS 11.1 kell neki minimum).

A szolgáltatás mindössze 6 másodperces videók rögzítésére szolgál, melyek a végtelenségig ismétlődhetnek. A nagyon szűk időlimit miatt minden felvétel a lényegre fog koncentrálni, és ez hozzájárulhat a sikerhez. A Byte mögött biztosított a közösségi funkcionalitás is, rendelkezik az alapokkal, van benne egy folyam az frissen felkerülő tartalmak számára, felderítő fül az új dolgok megismerésére, és adott a felhasználói profilok böngészése. A változásokról pedig belső értesítéseket kapnak majd az emberek.

Galéria megnyitása

Egyelőre a letisztultságával hódíthat a Byte, és elsősorban az egykori Vine közösséget próbálhatja célba venni. Ebben nincsenek olyan egészen elborult effektezési lehetőségek és különleges szűrők, amik például a TikTok esetében vizuálisan nagyon komplex videók készítését teszik lehetővé. De talán erre nem is lesz szükség.

Hofmann kiemelte, hogy a Byte esetében már szinte a kezdetektől biztosított lesz a bevételszerzési lehetőség a tartalomgyártóknak, és reményei szerint ennek köszönhetően gyorsan képes lesz bevonzani a nagyobb neveket, ismert influenszereket. Hamarosan elérhető lesz az a pilot program, aminek a keretében a felhasználóknak monetizációs lehetőséget nyújt majd az app. Pontos részleteket viszont még nem árult el a fejlesztő arra vonatkozóan, hogy miként lehet majd bevételre szert tenni. Elvileg a videók utáni bevételből és extra forrásokból is részesülhetnek majd azok, akik népszerű tartalmakat termelnek ki.

Kíváncsiak leszünk, hogy a Byte miként tud majd érvényesülni olyan nagyon erős vetélytársak mellett, mint a TikTok, a Snapchat, az Instagram és a többiek – ezekben már akadnak rövid videomegosztó lehetőségek. A rajt nagyon jól sikerült, azt elmondhatjuk, hiszen alig egy nappal a rajtot követően már jóval több mint 100 ezer alkalommal telepítették, és csaknem 5000 értékelést kapott összesen a nagy piactereken, és egyelőre korrekt pontokkal rendelkezik, ha nem is áll kiemelkedően jól.

Byte: iOS | Android

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap