Brutális külső tápáramkör extrém videokártya tuninghoz

A Gigabyte megoldása öt darab nyolctűs PCI Express tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, így még igazán extrém tuning alkalmával is betonstabil tápellátást kínál. Persze a termék alkalmazásához nem árt némi elektronikai előképzettség sem.

Brutális külső tápáramkör extrém videokártya tuninghoz

Az idei Computex a nulladik napi sajtótájékoztatókkal már kezdetét vette, így elkezdtek szivárogni a különböző érdekességek is. Elsőként a Gigabyte speciális, videokártyákhoz készített SuperOverclock VRM kártyáit vesszük szemügyre, amelyek leginkább az extrém tuningosok számára lehetnek vonzóak.

A profi tuningmestereket megcélzó termékcsalád első tagja az alábbi fotókon csodálható meg. A kiegészítő tápellátást biztosító VRM kártyát az adott videokártya nyomtatott áramköri lapjának megfelelő áramköri pontjaihoz kell forrasztani. A VRM kártya öt darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a stabil működéshez szükséges áramot.

Mivel egy-egy GPU-nak nincs szüksége ekkora teljesítményre még a legextrémebb tuning alkalmával sem, így a termék használatával garantálható, hogy elkerülhetőek a Vdroop kellemetlen hatásai, amelyek alááshatják a rekorddöntés sikerét.

Hasonló terméket már az EVGA is bemutatott az elmúlt hónapok során – az a megoldás az EPower Board nevet viselte. A Gigabyte a speciális, aktív hűtéssel ellátott külső VRM kártya mellett első speciális, folyékony nitrogénhez szánt hűtőmegoldását is bemutatta, ami nem más, mint egy GPU-ra szerelhető párologtató henger.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonságok mikor kerülnek kereskedelmi forgalomba, így várható ajánlott végfelhasználói áraik sem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward