Bootloader-nyitó eszközt készített az LG

A különleges szoftver az LG G4 támogatásával indít, a következő pedig a G3 lehet.

Bootloader-nyitó eszközt készített az LG

Az LG ezúttal egy meglehetősen érdekes programmal hívta fel magára a figyelmet. A vállalat hivatalos keretek között készített olyan eszközt és leírást, ami az okostelefonok bootloaderének kinyitásra szolgál. Ez a lépés ugyan már nem példátlan a mobilgyártók körében, de mindig jó látni az ilyen törekvéseket.

Miért is jelent előnyt a nyitott bootloader? Mert sokkal nagyobb hozzáférést engedélyez az adott okostelefon hardveréhez és rendszeréhez, és így előtérbe kerülhetnek az egészen alacsony szintű módosítások. Jöhetnek példának okáért az egyedi ROM-ok, a módosított kernelek és egyebek. Ezzel az eszközzel tehát az LG lényegében nyit a harmadik vonalbeli fejlesztők felé. A programozók így olyan készülékekkel dolgozhatnak, amikre a felhasználók egyszerűen feltelepíthetik a termékeiket. Vagyis könnyebben terjeszthetik a nagyobb jogkörrel rendelkező alkalmazásaikat, vagy a saját készítésű, egyedi ROM-jaikat, amelyek a gyári operációs rendszerek helyét vehetik át.

A bootloader nyitására szolgáló program egyébként nem váratlanul érkezett, az LG már korábban ígéretet tett egy ilyen eszköz elkészítésére. Annak idején még az LG G3-mal hozták ezt hírbe, ám az első okostelefon, amivel használni lehet, az az LG G4, illetve annak is egy bizonyos változata, a H815 – ez az azonosító lényegében az európai modellt takarja, szóval a hazai boltokban megvásárolható LG G4-et már támogatja az bootloader-nyitó. Idővel más mobilok is felnyithatóak lesznek ezzel az eszközzel, így például az LG G3 támogatása sem fog elmaradni. Az LG hivatalos fejlesztői oldaláról van lehetőség a programot, és mindenképpen ezt a forrást javasolt meglátogatni a csomagért, ahol részletes leírás is van a használatáról.

Üröm az örömben, hogy a bootloader kinyitásával a felhasználóknak vállalniuk kell azt, hogy elveszítik az LG által kínált gyártói garanciát. A dél-koreaiak onnantól nem tudják garantálni az okostelefon problémamentes működését, hogy a felhasználó a tervezettnél mélyebben nyúl be a „motortérbe”. Sajnos a nyitott bootloader általában egyik gyártónak sem tetszik, így ez általános velejárója ennek az opciónak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward