Béta fázisba került a Chromium alapú Microsoft Edge webböngésző

Az új webböngésző most már nincs messze a végleges állapottól.

Béta fázisba került a Chromium alapú Microsoft Edge webböngésző

A Microsoft Edge webböngészője éppen Chromium motorra áll át, ahogy az tavaly december óta tudható, ám ennek nem mindenki örül, hiszen az újabb Chromium alapú webböngészőnek köszönhetően a Chromium alapú megoldások egyértelműen uralják majd a webböngésző-piacot, de ez egy másik történet. A Chromium alapú Microsoft Edge április óta tesztelhető a vállalkozó kedvű felhasználók számára, hála a napi szinten frissülő Canary, illetve a heti szinten készülő Developer buildeknek. A most kiadott béta változat csak hathetente frissül majd.

A munka az elmúlt hónapok folyamán sem lassult, így a fejlesztőcsapat most elért oda, hogy kiadhatják az új webböngésző béta változatát, ami igazából már az utolsó lépcső a hivatalosan is kész verzió megjelenése előtt. A bemutató kiadásokat egyébként egymilliónál is többször töltötték le Windows és Mac alapú konfigurációkra, a felhasználói visszajelzések száma pedig a 140 000-et is meghaladja.

Galéria megnyitása

A frissen kiadott béta változat a Microsoft szerint már alkalmas a mindennapi használatra, könnyedén testre is szabható, és összesen 14 nyelvet támogat. Elérhető benne az úgynevezett Dark Mode, ami esti webböngészés alkalmával lehet ideális, de az új böngészőfülek tartalmainak elrendezését is módosíthatjuk (Focused, Inspirational, Informational). Az új webböngésző támogatja a bővítményeket is, amelyek a Microsoft Edge Insider Addons áruháztól, illetve a Chromium alapú áruházakból is érkezhetnek, így alaposan testre lehet szabni a webböngésző működését. Rendelkezésre áll még Tracking Prevention funkció is, amellyel a különböző weboldalak követő funkcióit gáncsolhatjuk el. Az új kiadás kapott Microsoft Search funkciót, Internet Explorer módot, valamint Windows Defender Application Guard támogatást is.

Letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap