Bemutatkozott az AMD és a Cooler Master közös CPU hűtője

A Cooler Master Wraith Ripper elsősorban a második generációs RYZEN Threadripper processzorokhoz készült, de a régebbi TR4-es foglalatot használó központi egységekkel is kompatibilis.

Bemutatkozott az AMD és a Cooler Master közös CPU hűtője

A Cooler Master és az AMD együttműködéséből született Wraith Ripper processzorhűtőt június folyamán, a Computex 2018 alkalmával már megcsodálhattuk, ma viszont hivatalosan is bemutatkozott az újdonság, hiszen a második generációs RYZEN Threadripper processzorok a korábbi bejelentésnek megfelelően mostantól kaphatóak kereskedelmi forgalomban.

A Wraith Ripper egy hatalmas, 250 wattos hűtőteljesítménnyel rendelkező processzorhűtő, ami 160,5 milliméter magas, 150 milliméter széles és 132,3 milliméter mély – pontos tömegét azonban egyelőre homály fedi. A TR4-es processzorfoglalatra illeszkedő újdonság az első és a második generációs Threadripper processzorokhoz egyaránt használható, vagyis még a 32 maggal és 64 szállal rendelkező Threadripper 2990WX modellt is képes lehűteni – igaz, tuning esetén mindenképpen folyadékhűtésre lesz szükség. A processzor felületével egy 44,6 x 76,4 milliméteres alapterületű, rézből készített talpazat érintkezik, ami nikkelbevonatot is kapott.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Ezen összesen hét darab „U” alakú hőcső halad át, amelyek indirekt módon érintkeznek a processzor felületével. A rézből készített, ugyancsak nikkelbevonatot viselő hőcsövek két hűtőtoronynak adják át a keletkező hőt, amelyek alumínium lamellákból épülnek fel. A nagy hűtőfelülettel rendelkező hűtőtömb két tornya közé egy 120 x 120 x 25 milliméteres MasterAir Pro Servo ventilátor került, amelynek maximális üzemi fordulatszáma 2750 RPM, de alacsony terhelés alkalmával a ventilátor le is állhat, így a rendszer hangtalanul, passzív hűtéssel dolgozhat. Maga a légkeverő maximum 76,4 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, maximális zajszintje pedig 38 dB(A). A hűtőtömböket természetesen úgy alakították ki, hogy a legalsó lamella alatt még maradjon elegendő hely a magasabb memóriamodulok számára is – erre a célra maximum 44 milliméternyi hely használható.

Galéria megnyitása

Az új processzorhűtőről természetesen nem hiányzik az RGB LED alapú díszkivilágítás sem, ami ráadásul címezhető fényforrásokat alkalmaz, így a Cooler Master weboldaláról letölthető alkalmazáson keresztül igény szerint vezérelhetjük őket. A világítás SATA tápcsatlakozót igényel és USB kapcsolaton keresztül programozható.

A Wraith Ripper processzorhűtő szeptember 27-én jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ára 119 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap