Belsős tesztek árulkodnak az RTX 2080 teljesítményéről

Az Nvidia úgy döntött, a szeptember 20-i megjelenés előtt publikál néhány GeForce RTX 2080 eredményt, hogy választ adhasson rá, az új termék mennyivel lesz gyorsabb, mint elődje.

Belsős tesztek árulkodnak az RTX 2080 teljesítményéről

Az Nvidia eddig nem igazán adott képet arról, hogy legfrissebb videokártyái, amelyek az RTX 2000-es sorozatot erősítik, pontosan mennyivel lesznek gyorsabbak normál játékok alatt, mint GeForce 1000-es sorozatú társaik. Most szerencsére megtört a jég, ugyanis a vállalat publikálta a belsős tesztek eredményeit, amelyek alapján úgy tűnik, 4K-s felbontás és HDR támogatás mellett akár 50%-kal is gyorsabb lehet a GeForce RTX 2080, mint közvetlen elődje, a GeForce GTX 1080.

A teszttel kapcsolatban egyelőre elég sok a kérdés, hiszen nem állnak rendelkezésre részletes adatok a konfigurációról és a beállításokról, így egyelőre az alábbi grafikonnal kell megelégednünk, ami azért elég beszédesre sikeredett. A vállalatnál a GeForce GTX 1080 teljesítményét vették 100%-nak, ehhez hasonlították at RTX 2080 teljesítményét, amit sötétzöld oszlopok jelölnek.

Galéria megnyitása

Ahogy az a fentiekben is látható, nagyjából 30 és 55% közötti mértékben gyorsult a GeForce RTX 2080, ami abszolút nem hangzik rosszul. Azoknál a játékoknál, amelyek az újonnan bevezetett, Tensor magokra támaszkodó Deep Learning Super Sampling (DLSS) technológiát is támogatják, a gyorsulás mértéke még ennél is sokkal nagyobb, akár a 120%-ot is elérheti. (De ez annyira nem meglepő, hiszen ilyenkor az RTX-ben extra magok számolnak, a GTX-ben pedig a shaderek.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap