Beadta a derekát a Maxon a Cinebench R20 ügyében

Az új tesztprogram végre a vállalat hivatalos weboldaláról is letölthető, csak úgy, mint a korábbi kiadások.

Beadta a derekát a Maxon a Cinebench R20 ügyében

A nagy népszerűségnek örvendő CineBench tesztprogram legújabb változata március 6-án jelent meg, ahogy arról akkoriban be is számoltunk. Az alkalmazás komoly fejlődésen ment keresztül, így a modern hardvereket sokkal jobban meg tudja izzasztani, mint elődje, hiszen a bennük rejlő lehetőségeket is jobban ki tudja aknázni. Az új tesztprogramot összességében pozitívan fogadta a tuningos közösség, illetve az átlagfelhasználók és a tesztelők is – egészen addig, míg ki nem derült, hogy csak a Microsoft Store-on keresztül lehet letölteni az alkalmazást, így Microsoft fiók is szükséges a művelethez.

Galéria megnyitása Döcögős volt az alkalmazás rajtja A fenti kellemetlenségre hamarosan megoldás született, hiszen sokan vannak úgy, hogy ha lehet, kerülik a Microsoft Store és a Microsoft fiók használatát, így elkészült néhány hordozható CineBench R20 csomag, amelyek nagyon gyorsan terjedni kezdtek. Látszólag mindenki örült, hogy a számára legmegfelelőbb módon szerezheti be a szóban forgó tesztprogramot, így az alkalmazást egyre többen kezdték használni. A Maxon szakemberei azonban nem nézték jó szemmel, hogy több weboldal is megkerülte a Microsoft Store-os terjesztést, ráadásul mindezt úgy tették, hogy előtte nem kérdezték meg a vállalatot, így engedélyt sem kaphattak az efféle magánakciókra. A Maxon rövid időn belül levelet írt minden érintettnek, haladéktalanul távolítsák el weboldalaikról a hordozható verziót, ellenkező esetben kénytelen lesz jogi útra terelni az ügyet.

A fenyegetőzés hatására az önállóan letölthető CineBench R20 csomagok elkezdtek eltűnni, ezzel egy időben pedig sokan úgy döntöttek, hogy ha a Microsoft Store-on keresztül kell beszerezniük az alkalmazást, akkor inkább nem is használják azt. Egyes tesztelők is elgondolkodtak rajta, következő tesztjükben szerepeljen-e az új CineBench kiadás, majd sokan arra a döntésre jutottak, maradnak a régi, jól bevált verziónál, amivel könnyű összehasonlító teszteket készíteni, hiszen a külső adattárolóra mentett telepítővel mindig ugyanaz az alkalmazás-verzió kerül telepítésre, ami az összehasonlíthatóság miatt fontos.

A Maxon illetékesei a CineBench R20 terjesztése körüli elégedetlenkedést és a negatív reklámot látva tegnap végül úgy döntöttek, ez a kiadás is elérhető lesz a fejlesztő weboldalán keresztül közvetlen letöltés formájában. A remények szerint ezzel a lépéssel csillapodni fognak a kedélyek, az alkalmazást pedig egyre többen kezdik majd használni. Ennek fényében érdekes, miért kötötték korábban a Microsoft Store és az Apple App Store használatához az alkalmazás terjesztését – erre egyelőre nem kaptunk magyarázatot.

A Cinebench R20 hordozható verzióit innen lehet letölteni Windows és macOS operációs rendszerekhez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap