Megjelent a CineBench R20

Az új tesztprogram nagyon sokat fejlődött, a GPU teszt azonban kikerült belőle, de ez aligha lesz probléma.

Megjelent a CineBench R20

A Maxon CineBench sorozatának eddigi legfrissebb tagját, az R15-ös változatot nagyon sok tesztben használják, sőt, egy ideje a gyártók is ennek a tesztprogramnak az eredményeivel csepegtetnek információt azzal kapcsolatban, érkező processzoraik mire lesznek képesek a konkurenciával szemben. A Maxon fejlesztőcsapata az elmúlt időszakban egy új CineBench verzió fejlesztésével volt elfoglalva, ami a CineBench R20 nevet kapta és több területen is megújult annak érdekében, hogy a modern processzorok teljesítményéhez és funkcionalitásához minél jobban igazodjon.

Galéria megnyitása

A CineBench R20 már csak processzortesztet tartalmaz, ugyanis a GPU teszt kikerült belőle. A processzorteszt viszont alaposan megújult: a teszt színpad sokkal komplexebb lett, mint a korábbi, így a renderelése sokkal jobban megizzasztja a processzorokat, hiszen nagyjából nyolcszor több számítást igényel a folyamat befejezése, mint korábban. Ezzel együtt a memória-terhelés is növekedett, ami azt jelenti, hogy a tesztprogram négyszer több memóriát használ, mint korábban. Éppen ezért az R20-as és az R15-ös változatban születő teszteredményeket nem is lehet objektíven összehasonlítani egymással. A tesztprogram egyébként nem indul majd el azokkal a processzorokkal, amelyek nem szerepelnek a támogatott modellek között; azoknál a rendszereknél pedig, amelyek nem rendelkeznek elég rendszermemóriával, hibaüzenetre számíthatunk, tesztelésre nem lesz mód.

A frissített tesztprogramba bekerült az Intel Embree is, ami számos ray tracing (sugárkövető) kernelt tartalmaz, de ezzel együtt a modern AMD és Intel processzorok fejlett szolgáltatásait is támogatja a szoftver, amelynek eredményeként ugyanazt a színpadot ugyanazzal a hardverrel kétszer gyorsabban le lehet renderelni, mint korábban. A CineBench R20 tehát képes kiaknázni a modern processzorokban rejlő lehetőségeket, így a pontszámok pontos képet adhatnak azzal kapcsolatban, milyen teljesítményre számíthatunk az új modelleknél. Persze attól ez a teszt még csak egyetlen teszt marad, vagyis komolyabb következtetéseket csak több, eltérő területeket vizsgáló tesztprogram eredményeinek összegzése után érdemes levonni.

Galéria megnyitása

Az új CineBench remek eszköz lesz az adott rendszer magas processzorterhelés melletti stabilitásának ellenőrzésére, de ezzel együtt a noteszgépek és az asztali számítógépek hűtését is lehet vele hosszabb távon vizsgálni, hiszen kiderül, ha a gyenge hűtés miatt nem nyújtja teljesítménye maximumát az adott központi egység, valamint arra is fényt derít, képes-e helytállni az adott masina a nagy számítási teljesítményt igénylő életszerű 3D feladatok alkalmával. Hogy az alkalmazás futtatásához milyen követelményeknek kell teljesülniük?

PC

  • Operációs rendszer:64-bties Windows 7 SP1, illetve ennél újabb kiadás
  • Processzor: 64-bites Intel vagyAMD processzor SSE3 támogatásasl
  • Rendszermemória: legalább 4 GB RAM

MAC

  • Operációs rendszer: macOS 10.11.6 vagy frissebb
  • Processzor: 64-bites Intel processzor
  • Rendszermemória: legalább 4 GB RAM

A CineBench R20 ingyenesen letölthetőa Microsoft Store és a Mac App Store kínálatából. Aki kerülné a Microsoft Store-t, a jelek szerint hordozható változatban is letöltheti az alkalmazást, de csak saját felelősségre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap