Balhé lett a CineBench R20 hordozható verziójából

A szoftver mögött álló Maxon jogi lépéseket helyezett kilátásba azokkal szemben, akik hordozható változatot készítettek a programból.

Balhé lett a CineBench R20 hordozható verziójából

A Maxon ez elmúlt hét folyamán mutatta be CineBench sorozatának legfrissebb tagját, az R20-as kiadást, ami rengeteg területen fejlődött annak érdekében, hogy minél inkább megfeleljen a legmodernebb processzorok igényeinek – és az érkező processzorokat is kellően meg tudja izzasztani. A szoftvert pozitívan fogadták a felhasználók, ám amikor arra került volna a sor, hogy letöltsék azt a gyártó hivatalos weboldaláról, csak úgy, ahogy az eddigi kiadásokat, szomorúan kellett szembesülniük vele, hogy ez a kiadás már csak a Microsoft és az Apple alkalmazás-áruházaiból tölthető le, hivatalos hordozható változat nincs belőle.

Az elégedetlenkedést látva több nagy weboldal is arra az elhatározásra jutott, készítenek hordozható változatot az alkalmazásból, hogy azok is hozzájuthassanak, akik nem akarják vagy nem tudják használni az említett alkalmazás-áruházakat. A hordozható változatokat sokan örömmel fogadták, ám nem túl meglepő módon a Maxon egyáltalán nem vette jó néven, hogy néhányan önkényesen beleszólnak szoftverterjesztési terveibe. Ugyanis a hordozható változatok gyártói nem kérdezték meg a szoftver készítőjét arról, ad-e engedélyt rá, hogy hordozható verzió készüljön a CineBench R20-ból. Minden bizonnyal úgy gondolhatták, ingyenes alkalmazásnál nincs szükség ilyesmire, de tévedtek. (Meg igazából ha a Maxon szerette volna, hogy legyen hordozható változat, akkor készít egyet öt perc alatt.)

Galéria megnyitása

A hordozható változatot készítők éppen ezért elektronikus leveleket kaptak, amelyekben arra szólítja fel az üzemeltetőket a Maxon, hogy haladéktalanul távolítsák el weboldalaikról a jogosulatlan CineBench R20 letöltéseket, ellenkező esetben megteszik az ügyben a következő lépést, ami már jogi úton fog zajlani. Az érintettek természetesen eleget tettek a kérésnek, ám sokan aggodalmukat fejezték ki az új gyakorlattal kapcsolatban.

A CineBench sorozat alkalmazásait rendszerint nagyon sok extrém tuningos használja, akiknél kiemelten fontos, hogy egy-egy rekorddöntés idején mindig azonos szoftververzióval történjen a mérés, valamint az sem mellékes, hogy többnyire offline módon, internetkapcsolat nélkül mennek végbe a gyors mérések, hogy a rendszer minél inkább stabil maradhasson. Az áruházas kiadásnál viszont nem igazán tudják majd kontrollálni, melyik CineBench R20 alverzióval zajlik a teszt. Ők persze biztosan megoldják a kérdést, vagyis el fogják készíteni saját hordozható kiadásaikat és ezeket maximum egymás között cserélgetik majd, hogy mindenki azonos verziószámú szoftverrel döntsön rekordokat. Azok pedig, akik valamilyen okból nem szeretnének alkalmazás-áruházat használni, vagy kerülik a CineBench R20-at és maradnak a CineBench R15-nél, vagy pedig felkutatják azokat a rejtett zugokat, ahol még elérhető az alkalmazás hordozható verziója. Esetleg saját maguk készítenek hordozható változatot az áruházi kiadás egyszeri beszerzésével.

Aki szeretné kipróbálni a CineBench R20 legfrissebb verzióját, a Microsoft Store-ból és az Apple AppStore-ból egyaránt letöltheti azt, attól függően Windows 10, illetve macOS operációs rendszerrel rendelkező konfigurációt használnak-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap