Bajban van a Wikipedia

Az egyik legismertebb internetes enciklopédia, a Wikipedia bajban van. Az is elképzelhető, hogy hamarosan megszűntetik, ugyanis elfogyott a fenntartásához szükséges pénzalap. Elképzelhető, hogy az elkövetkező 4 hónapot sem tudják kihúzni.

Bajban van a Wikipedia

Az enciklopédiát fejlesztő és üzemeltető Wikimedia Alapítvány elnöke, Florence Devouard a Lift07 konferencián elmondta, hogy az is lehetséges, hogy a népszerű enciklopédia el fog tűnni az internetről, mint önálló oldal, és beolvad a hasonló szolgáltatásokat nyújtó Everywhere Girl-be.

A Wikipedia átlagosan évente 1 millió dollár bevételre tesz szert, sőt, idén ez 1,1 millió dollárra növekedett. Ez azonban még mindig kevésnek bizonyult, ugyanis állítsuk szerint legalább évi 5 millió dollárra lenne szükségük az oldal fenntartásához és fejlesztéséhez.

Nem kelti az emberben a jól szervezettség érzését az sem, hogy az elnök hozzászólásait azonnal módosították, és egy másik Wikipedia szóvivő nyilatkozatában tagadta, hogy az állítások valóban igazak lennének.

Sandy Ordonez, az alapítvány képviselője azt nyilatkozta, hogy a sajtó csak részleteket ragadott ki Devouard beszédéből, amelyek teljesen félreérhetőek, ha kiemelik eredeti szövegkörnyezetükből. Odonez azt is tagadja, hogy a Wikipedia hamarosan megszűnhet. Állítása szerint az alapítvány elnöke mindössze arra utalt, hogy a többi non-profit szervezethez hasonlóan nekik is sokkal több támogatóra és pénzre lenne szükségük működéshez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward