Az összes EUV gyártókapacitás 60%-át adja a TSMC

A piacvezető tajvani bérgyártó igen komoly tempót diktál csíkszélesség-fejlesztés terén, aminek meg is van az eredménye.

Az összes EUV gyártókapacitás 60%-át adja a TSMC

Galéria megnyitásaA TSMC megtartotta szokásos éves előadássorozatát, amelynek keretén belül több érdekes információra is fény derült. Ezek egy részéről korábbi hírünkben már beszámoltunk, most pedig az EUV gyártástechnológiákkal kapcsolatos érdekességeket vesszük górcső alá.

Galéria megnyitásaA vállalat bejelentése szerint jelenleg az EUV termelésre képes összes jelenleg telepített felszerelés 50%-a TSMC tulajdonában van, ami nem egy rossz arány, hiszen a maradék 50%-on az egyéb vállalatok osztoznak.

Az EUV gyártástechnológia iránt egyebek mellett a Samsung is érdeklődik, aki jelenleg a 7 nm-es LPP node esetében veti be az újítást, de ezzel együtt az Intel háza táján is lesz olyan gyártástechnológia a jövőben, amelynél már szintén szerephez jut az EUV – ez szintén 7 nm-es osztályú megoldás lesz. Igaz, az Intel háza táján jelenleg problémák vannak a 7 nm-es gyártástechnológia körül, de ez már egy másik történet.

További érdekesség, hogy a TSMC jelenleg a globális EUV gyártókapacitásnak mindegy 60%-át adja, azaz domináns szereplőnek tekinthető a piacon.

Ez persze nem is csoda, hiszen a vállalat vezetése minden megtesz annak érdekében, hogy az újabbnál újabb gyártástechnológiák fejlesztése zökkenőmentes és folyamatos lehessen, egyebek mellett folyamatos tőkeberuházással segítik a termelő részleget, illetve a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó divíziót is – a képzett munkaerő mellett ez a siker másik kulcsa. Jelenleg a TSMC az N7P és az N5 gyártástechnológia esetében használja az EUV levilágítást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap