Az Nvidia megerősítette: a Samsung gyárthatja az Ampere GPU-kat

Az információ az Nvidia koreai részlegének vezetőjétől származik, így gyakorlatilag hivatalosnak is tekinthető.

Az Nvidia megerősítette: a Samsung gyárthatja az Ampere GPU-kat

Az EETimes munkatársai még a hónap elején szellőztették meg, hogy az Nvidia leválthatja régi jól bevált bérgyártó partnerét, a TSMC-t, így az Ampere architektúra köré épülő következő generációs videokártyák már máshol készülhetnek majd. Az új befutó az akkori pletyka alapján a tajvani TSMC dél-koreai riválisa, a Samsung lehet, ám ezt mindeddig még nem erősítették meg a felek.

A napokban azonban sor került egy újságírói konferenciára, amelyen az Nvidia koreai vezetője, Yoo Eung-joon megerősítette, valóban igazak a pletykák, az Nvidia Ampere grafikus processzorai tényleg a Samsung gyártósorain készülhetnek, azt viszont sajnos nem árulta el, pontosan mi áll a dolog hátterében.

Galéria megnyitásaA vezető ezzel együtt azt is megerősítette, hogy a Mellanox felvásárlásával kapcsolatos folyamatok még idén lezárulhatnak, ugyanis már csak néhány ország szabályozó szerveinek jóváhagyására várnak, valamint arra, hogy a Mellanox részvényesei is áldásukat adják az akvizícióra. A felvásárlással kapcsolatos részletekről egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Az EETimes korábbi információi szerint a Samsung egyszerűen jobb ajánlatot tett az Ampere GPU-k gyártására, mind a TSMC, így az Nvidia pusztán anyagi megfontolásból döntött az új partner mellett. A fentiek alapján tehát már biztosnak tűnik, hogy a 2020 folyamán érkező Ampere grafikus processzorok a Samsung 7 nm-es EUV gyártástechnológiáját alkalmazzák.

Az Ampere architektúrával kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat az Nvidia, de ha ugyanazt a forgatókönyvet követik most is, mint anno a Turing sorozat rajtja előtt, akkor nincs kizárva, hogy az augusztusban megrendezésre kerülő SIGGRAPH konferencián azért már napvilágot lát némi részlet az újdonsággal kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap