Shop menü

AZ MSI STANDJÁN BUKKANT FEL AZ ELSŐ INTEL METEOR LAKE ALAPÚ NOTESZGÉPEK EGYIKE

A Prestige 16 Evo egy 22 szállal ellátott Meteor Lake SoC egységet tartalmazott, amivel kapcsolatban egyelőre nem sok információ derült ki.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az MSI standján bukkant fel az első Intel Meteor Lake alapú noteszgépek egyike

A piac és a vásárlók már nagyon várják az Intel következő generációs processzorait, a 14. Core generációt képviselő Meteor Lake modelleket, amelyek az aktuális jelek alapján csak a mobil konfigurációk piacára érkezhetnek meg, ugyanis az asztali verziókat állítólag törölték az útitervről. Utóbbi persze csak pletyka, így könnyen lehet, végül mégis készülnek asztali verziók – de most nem is ez a lényeg. Az Intel korábban már magasztalta a Meteor Lake SoC egységek egyik komponensét, a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatok gyorsítását segítő VPU-t (Versatile Processing Unit), amit a Computex 2023 alkalmával is igyekeztek reklámozni egy zártkörű rendezvényen, amelyre csak néhány média képviselőit hívták meg. Utóbbi eseményről ebben a hírben írtunk.

Galéria megnyitása

A Meteor Lake processzorokkal kapcsolatban azóta sem érkezett semmilyen hivatalos információ, így igazából jelenleg az sem tudható, pontosan milyen modellek jelenhetnek meg, valamint azt sem árulták el, pontosan mikor érkezik a friss generáció. A korábbi hírek szerint valamikor az év negyedik negyedévében esedékes a rajt, a következő év folyamán pedig már több millió Meteor Lake processzor kerülhet forgalomba.

Galéria megnyitása

A Computex 2023 alkalmával az egyik gyártó, az MSI standján már fel is bukkant az első Meteor Lake alapú noteszgépek egyige, ami egy frissített dizájnnal rendelkező Prestige 16-os modell. Az új noteszgépre a NotebookCheck munkatársai figyeltek fel, akiknek gyanús lett a termék, így egy kicsit alaposabban is „átvizsgálták”, hogy kiderüljön, miféle szerzettel van dolguk.

Az eszközkezelőben egy "Genuine Intel(R) 0000" névvel ellátott központi egység tűnt fel, ami arra utal, hogy a Prestige 16 Evo modell igazából a Meteor Lake sorozat egyik tagja köré épül – jó eséllyel pont ugyanazt a modellt használhatja, mint amit az Intel bemutatóján feltűnő noteszgépben is bevetettek. Ezt erősíti az a tény, hogy a Windows 22 logikai processzorról, azaz 22 szálról számolt be, ugyanis a Raptor Lake sorozat aktuális tagjai között nincs 22 szállal rendelkező verzió; 20 szálnál tetőzik a felhozatal.

Galéria megnyitása

Az MSI Prestige 16 Evo várhatóan az év negyedik negyedévében rajtolhat el, vagyis pont akkor, amikor a Meteor Lake generáció első tagjai is megjelenhetnek. Az új notebook a jelek szerint kissé átdolgozott házat kapott, amelynél most már a hátoldalon is vannak portok, így a kijelzőt nem lehet 180 fokban kinyitni. Az 1,5 kilogramm körüli tömeggel érkező noteszgép egyebek mellett HDMI, két darab USB Type-C, illetve egy USB Type-A portot is kínál a hátoldalon, az akkumulátor töltését pedig egy USB Type-C port segíti, ami a Power Delirvery szabvány 3.1-es verzióját támogatja és maximum 140 W-os töltőteljesítményt is fogadhat.

Az új noteszgép igény esetén GeForce RTX 40 Laptop GPU sorozatú mobil videokártyával is elérhető lesz, ami nemcsak a gamerek, de a tartalomgyártók számára is hasznos lehet. Az új notebooknál az ujjlenyomat-olvasót már nem az érintőpadba, hanem a bekapcsoló-gombba integrálták, ezen kívül egy SD memóriakártya-olvasó és egy Ethernet port is jelen lesz a fedélzeten.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére