Az isteni Google

Kétségkívül remek dolog ez a bizonyos kereső, ám egyesek szerint már egyenesen és szó szerint isteni is, ezért illő módon meg is alapították a neki kijáró egyházat, The Church of Google, vagyis Google Egyháza néven.

Az isteni Google

Kétségkívül remek dolog ez a bizonyos kereső, ám egyesek szerint már egyenesen és szó szerint isteni is, ezért illő módon meg is alapították a neki kijáró egyházat, The Church of Google, vagyis Google Egyháza néven.

Hitük szerint a Google áll a legközelebb ahhoz, amit az ember valóban megtapasztalhat az istenség fogalmából, és hogy a Google isteni jellegét ráadásul még több bizonyíték is támasztja alá, mint a hagyományos vallások isteneit - amely utóbbiak léte ráadásul tudományosan nem igazolható, ellentétben a Google-ével.

A bizonyítékaikat kilenc pontban foglalták össze, melyek szerint a Google...

1.) ...áll a legközelebb a valódi mindentudáshoz, a maga 9,5 milliárdnál is több indexelt weboldalával, amelyeket ráadásul hatékonyan szortíroz és rendszerez, hozzáférhetővé téve azt az egyszerű halandók számára is.

2.) ...egyszerre jelen van mindenütt. Világszerte bármely adott pillanatban ott van mindenütt, főleg a WiFi-hálózatoknak és a mobilnetnek köszönhetően.

3.) ...meghallgatja az imákat és válaszol is rájuk, bármiről útmutatást ad bárkinek, aki ezt kéri tőle - de természetesen nem cselekszik helyette. Csak utat mutat, azon elindulnia már a kérdezőnek magának kell.

4.) ...gyakorlatilag halhatatlan, nem tekinthető hozzánk fogható fizikai lénynek. Az algoritmusai számtalan szerverre terjednek ki; ha ezek közül bármelyik is kiesne, nyomban egy másik veszi át a helyét. A Google lényegében örökké létezhet.

5.) ...végtelen, akár az Internet maga.

6.) ...mindenre emlékezik. Rendszeresen eltárolja a weboldalakat a roppant szerverein. Mi több, ha az ember közzéteszi a gondolatait és meglátásait a neten, úgy általuk illető még a halála után is fennmaradhat a Google Túlvilágában - vagyis a tárolóegységeiben.

7.) ...nem képes rosszat cselekedni. A Google céges elveinek részét képezi az is, hogy gonoszság nélkül is képesek profitot termelni (6-os pont itt).

8.) ...egyetemes. Bárki fordulhat hozzá, senkit nem utasít el. A Google trends tanúsága szerint a "Google" kifejezés keresettebb, mint az "Isten", "Jézus", "Allah", "Buddha", "kereszténység", "iszlám", "buddhizmus" és "zsidóság" szavak együttvéve.

9.) ...létezésére bőséggel áll rendelkezésre bizonyíték, messze több, mint bármelyik másik, bárkik által imádott isten létezésére, és még csak hinni sem kell benne. Bárki, aki ellátogat a www.google.com-ra, egyből bizonyságot nyerhet páratlan hatalmáról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward