Az interneten villogott a balek motoros

Lefülelte a rendőrség azt a brit férfit, aki több mint 160 km/h sebességgel száguldozott lakott területen belül, sőt ezt filmre is vette, a felvételt pedig az internetre is felrakta. A 37 éves Somerset megyei férfit, Jeremy Parrott-ot azután vonta felelősségre a rendőrség, miután megnézték ámokfutását a YouTube oldalán.

Az interneten villogott a balek motoros

A felvételen jó látszik, amint a férfi Yamaha R1 típusú motorjával száguldozik a forgalomban, két autó között lavírozik, áthajt a szembejövő sávba, majd végül megáll a saját háza előtt. Azonban a felvételen nem látható a vezető arca, így Parrott tagadja, hogy ő ült volna a motoron.

Az ámokfutást rögzítő kamera úgy volt elhelyezve, hogy mindent a sofőr szemszögéből láthatunk, még a sebességmérőt is. A féktelen utazás Parrott háza elől indult, és ott is ért véget. A felvételen több jármű rendszáma is látszik, amelyek tulajdonosa segítheti a rendőrségi nyomozást.

A Motorcycle News magazinnak adott interjújában Parrott elmesélte, hogy a rendőrök bekopogtattak az ajtaján és közölték, hogy a YouTube és az R1 ügyében beszélni szeretnének vele. A férfit a rendőrség kihallgatta, és lehet vádat is emelnek ellene. Bár túl sokat nem nyilatkozott Parrott, a Motorcycle News riporterének adott interjújában nem ismerte el, de nem is tagadta, hogy ő ült volna a motoron. A motorossal folytatott beszélgetés, illetve a szóban forgó videó is megtekinthető a magazin honlapján (Motorcyclenews.com).

„Nem feltétlenül én vezettem a motort, de nem tagadom, hogy az én tulajdonom.” – mondta Parrott. Amikor a riporter megkérdezte, hogy meg tudná e akkor magyarázni, hogy a felvétel elején és végén miért pont az ő háza előtt áll meg a motoros, egyszerűen csak azt felelte, hogy nem.

Az Avon-i és Somerset megyei rendőrkapitányság szóvivője a következőket fűzte hozzá az esethez: „Lakott területen belül több mint 160 km/h sebességgel száguldozott, valamint elrobogott egy lakótelep, sőt egy iskola mellett is. Számos hasonló esetre volt már precedens, amikor a nagy sebességgel haladó sofőrök felvették videóra ámokfutásukat. Ilyenkor nemcsak a saját életüket teszik kockára, hanem a többi közlekedő életét is. Parrott-ra akár hosszú büntetés is várhat. Az eset szolgáljon elrettentő példaként mindazok számára, akik ámokfutásukat felteszik az internetre. Ami valakinek vicces, az másnak végzetes is lehet. Ha bárki tud hasonló esetről, kérjük, mindenképpen jelentse a rendőrségen!”

Már korábban is volt arra példa, hogy a YouTube, vagy más hasonló oldalakon látott felvételek vezették nyomra a rendőrséget. Az Amerikai Egyesült Államokban a rendőrségnek nemrégiben sikerült elkapnia azokat a fiatalokat, akiket a YouTube-ról letöltött videó alapján azonosítottak. A négy fiatal fiú a felvételeken többször bántalmaz egy lányt. Más videókon pedig ugyanezek a tinédzserek a saját iskolájukat fenyegették meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward