Shop menü

AZ ANDROID FELHASZNÁLÓKNAK IS DRÁGÁBB LESZ A TWITTER BLUE, ÉS MÁR ÉVES OPCIÓ IS VAN

A Twitter Blue-ra jelenleg csak iOS-es eszközről vagy webről lehet előfizetni, és havi részletekben kell ezt rendezni, de most mindkét fronton változást jelentett be a Twitter.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az Android felhasználóknak is drágább lesz a Twitter Blue, és már éves opció is van

Kezd már összeállni a Twitter Blue előfizetési lehetőség a mikroblog égisze alatt, de jelenleg androidos okostelefonról még mindig nem lehet rendezni a havidíjat, ez azonban hamarosan megváltozik. Továbbá a vállalat elindította az éves előfizetési lehetőséget is, amivel megtakaríthatnak némi költséget a felhasználók.

Egyebek mellett azzal is felháborította a Twitter a felhasználókat, hogy a Blue előfizetést különböző árak mellett kezdte „értékesíteni” a webes és a mobilos felhasználók esetében. Illetve egészen konkrétan az iOS-nél, hiszen Android rendszerű készülékekről nem is lehet befizetni. De most kiderült, hogy ezt a lehetőséget egy hónapon belül megkapják a tagok.

Az androidos mobilokról is 11 dolláros áron lehet majd befizetni a Twitter Blue-ra.

Elon Musk csapata nem kivételezik, úgy döntöttek, hogy a szolgáltatásért nemcsak az iPhone-ok és iPadek tulajdonosainak kell majd többet fizetni, hanem azoknak is, akik androidos terméken akarják a számlát rendezni. A dolog miértje pedig nagyon egyszerű: a Goolge is ugyanolyan „adórendszert” használ, mint az Apple, csak kevesebb alkalommal van annyira felkapva, mert lazábban kezeli a dolgot.

Galéria megnyitása

Tehát az androidos alkalmazáson keresztül befizetett havidíjból az ár 30 százaléka a Google zsebébe vándorol, Elon Musk pedig úgy van vele, hogy igényt tart arra a 8 dollárra, amivel általánosan számolt eredetileg, szóval aki mobilos környezetből rendezné az előfizetést a webes felület helyett, az fizessen rá annyit, amivel kompenzálja az extra költséget. Így ugyebár a 11 dollárból 7,7 dollár jut a Twitternek.

Könnyítés lesz a felhasználóknak innentől, hogy a weben előfizethetnek akár egy évre is. Eddig ilyen opció nem volt, havonta kellett rendezni a Twitter Blue költségét. Érdemes lesz az éves előfizetést választani, főleg azoknak, akik alapvetően mobilon használják a platformot, csak a plusz pénz kifizetése érdekében weben keresztül fizetnek elő a szolgáltatásra.

84 dollárba kerül egy évre a Twitter Blue 96 dollár helyett.

Az új Twitter felhasználóknak 90 napot kell arra várniuk, hogy előfizethessenek a Blue-ra, és ezáltal megkapják a nevük mellé a kék pipát, valamint részesüljenek a többi extrából, amit ez tartogat. Most még csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Japánban és az Egyesült Királyságban lehet előfizetni, de dolgozik a platform a terjeszkedésen.

Most még nem érhető el minden extrája a Twitter Blue előfizetésnek, de egyre több plusz funkcióból részesülhetnek azok, akik befizetnek. Sokkal többről szól ez, mint a kék pipa. Főleg azóta, hogy igazából már több exkluzív jelölés is bevezetésre került a platformon. Az előfizetőknek lehetősége van a könyvjelzőiket mappákba rendezni, használhatnak az applikációnál egyedi ikont, és átszabható a kék téma is más színekre. Ezeken felül pedig a navigációs sávot is átszabhatják a Blue tagok.

Galéria megnyitása

Biztosít a Twitter Blue bejegyzés visszavonási lehetőséget is, addig, ameddig mások nem látták a posztot. Van olvasó mód is azoknak, akik fizetnek, ilyenkor a tartalmasabb bejegyzéseket kényelmesebben lehet áttekinteni, elolvasni. Ebben az esetben az összefűzőt bejegyzések egyben jelennek meg, és lehet állítani például a betűméretet is. Prioritást is élveznek majd az előfizetők, és hosszabb videókat tölthetnek fel; akár 60 perces felvételeket is megoszthatnak az emberek 1080p minőségben, 2 GB-os fájlméretig. És lehetne még sorolni néhány apróságot.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére