Az AMD-sek is kaptak egy passzív processzorhűtőt

Az Alpine Passive AM4 kiváló választás lehet a RYZEN 3 2200GE vagy a RYZEN 5 2400GE mellé, de korábbi Socket AM4-es processzorokhoz is alkalmazható, amennyiben a TDP nem haladja meg a 48 wattot.

Az AMD-sek is kaptak egy passzív processzorhűtőt

Az Arctic a napokban mutatta be Intel LGA115x processzorokhoz szánt passzív processzorhűtőjét, amely az Alpine 12 nevet kapta. Hasonló koncepció mentén egy Socket AM4-es támogatással felvértezettpéldány is készült, ami már Alpine Passive AM4 névvel kerül forgalomba, azonban nagyrészt ugyanazt tudja, mint inteles elődje, de AMD processzorokhoz illeszkedik.

Galéria megnyitása

Az Alpine Passive AM4 alapját egy 99 x 99 milliméteres alapterületű, mindössze 70 milliméter magas eloxált alumíniumtömb adja, ami csak egy picivel nagyobb az Alpine 12-nél: alapterület tekintetében 4-4 milliméter, magasság terén pedig 1 milliméter a különbség. A hűtőtömb rögzítése ugyanúgy történik, mint az Alpine 12-nél: rugóval megtámogatott csavarokkal, amelyek az alaplap hátoldala felől illeszthetőek a helyükre, természetesen csak a gyári AM4-es műanyag fülek és a fém hátlap eltávolítása után.

Az Alpine Passive AM4 mindössze 49grammal nehezebb, mint az Alpine 12, azaz 557 grammot nyom a mérlegen, hűtőteljesítmény terén azonban mindketten ugyanazt tudják. A gyártó 35 wattos TDP-vel rendelkező processzorhoz ajánlja mindkét újdonságot, a maximális hűtőteljesítmény pedig 48 watt. Persze megfelelő számítógépház szellőzésről így is érdemes gondoskodni, de ehhez egy alacsony fordulatszámú, kifejezetten halkan működő rendszerhűtő ventilátor is elég lehet.

Galéria megnyitása

Az új processzorhűtő kiváló választás lehet a RYZEN 3 2200GE, illetve a RYZEN 5 2400GE típusú Raven Ridge APU egységekhez, hiszen ezek 35 wattos TDP kerettel gazdálkodnak, órajelek terén azonban alig maradnak el 65 wattos testvéreiktől. Szükség esetén Socket AM4-es Bristol Ridge APU egységek is szóba jöhetnek, ha éppen olyan modell áll rendelkezésünkre.

A hűtőtömb és a processzor felülete között MX-5 típusú hővezető paszta segíti a hatékony hőátadás, amit már gyárilag felvisznek a hűtőtömb aljára, így nem kell fecskendővel bajlódni. Az Alpine Passive AM4 ugyanúgy 6 év jótállással érkezik, mint Intel processzorokhoz szánt társa, ára pedig 15 dollár körül helyezkedik majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward