A hangtalan PC-k alapja lehet az Alpine 12-es processzorhűtő

Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a hűtőteljesítmény 47 wattnál tetőzik, így többnyire 35 wattos Intel processzorokhoz lesz jó az újdonság.

A hangtalan PC-k alapja lehet az Alpine 12-es processzorhűtő

Az Alpine legújabb processzorhűtője ezúttal azokat a felhasználókat veszi célba, akik hangtalan hűtéssel szeretnék ellátni processzorukat, mert munka vagy kikapcsolódás közben nem szeretnék a ventilátorok zúgását hallgatni. Persze a ventilátoroktól ezután sem szabadulhatnak meg teljesen, hiszen a passzív hűtőborda számára megfelelő légáramlást kell biztosítani, de halk, alacsony fordulatszámú rendszerhűtőkkel könnyedén megoldható a kérdés.

Galéria megnyitása

Az Intel LGA-115x processzorokhoz passzoló Alpine 12 Passive egy nagyon egyszerű processzorhűtő, amelynek alapját eloxált alumínium adja. Hasonló termék már van az Arctic kínálatában, ami kezeletlen alumínium felülettel érkezik és az Alpine 11 nevet viseli – ez kínálatunkban is kapható egy jó ideje. A nagyméretű alumíniumtömb nem tartalmaz sem hőcsöveket, sem rézmagot, de még ventilátor sincs rajta, de így is 48 wattos maximális hűtőteljesítményt nyújt, így ideális választás lehet a 35 wattos TDP-vel rendelkező Intel processzorokhoz. A 95 x 95 milliméteres alapterületű alumíniumtömb mindössze 69 milliméter magas, azaz a legtöbb Mini-ITX formátumú számítógépházba gond nélkül befér. Rögzítését a mellékelt csavarok segítségével, az alaplap hátlapja felől lehet megoldani, a megfelelő nyomást pedig rugók biztosítják.

Galéria megnyitása

Az új processzorhűtőhöz MX-5 típusú hővezető pasztát mellékel a cég, hogy a processzor hővezető sapkája és a hűtő talpazata között hatékonyan áramolhasson a hő. Az egyszerű, de sok esetben nagyszerűnek bizonyuló passzív processzorhűtő már elérhető kereskedelmi forgalomban, méghozzá 6 év jótállással – noha mozgó alkatrész híján nincs rajta semmi, ami tönkremenjen. Az újdonság 12 dollárba kerül.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward