Átmeneti döntést hozott a GVH Bongo ügyében

Átmeneti döntést hozott a GVH Bongo ügyében

Korábban már részletesen beszámoltunk arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot kezdeményezett a „Kérdezd Bongót!” szolgáltatással szemben azért, mert annak a működése több ponton is sértheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot. És most a GVH a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, hogy ideiglenesen fel is függeti a szolgáltatást és annak a reklámozását.

A szakemberek attól tartottak, hogy az Ask Bongo népszerűsége is meredeken emelkedni kezd azért, mert a gyerekek napjainkban talán minden korábbinál több időt töltenek a számítógép vagy az okostelefon előtt ülve. Hiszen a digitális oktatás és a kijárási korlátozás mind hozzájárulnak ehhez. Az Ask Bongo reklámjai pedig jellemzően online vannak jelen, az iskolás korosztályt célozzák, és buzdítják a gyerekeket arra, hogy emeltdíjas üzeneteket küldjenek – persze azt nem kiemelve, hogy a szolgáltatás pénzbe kerül.

Galéria megnyitása

Az Ask Bongo üzemeltetőjét, a Global AQA Pty Ltd.-t a Gazdasági Versenyhivatal felszólította arra, hogy minden elérhető reklámot számoljon fel haladéktalanul, és módosítsa a szolgáltatáshoz kapcsolódó honlapot is, hogy az a továbbiakban tisztességes tájékoztatással szolgáljon. Az ideiglenes korlátozásról számos más érintett szervezetet is értesített a GVH.

Nagyon sok régióban van jelen globálisan az Ask Bongo, és máshol is voltak már vele gondok, de egészen mostanáig a GVH nem tett határozott lépéseket a szolgáltatással szemben, hiába volt nagy valószínűséggel tisztességtelen a működése. A mostani ideiglenes intézkedés viszont örömteli, és ennek az a célja, hogy további károk ne keletkezzenek emiatt a vizsgálat végéig.

Zárásul a GVH kiemelte, hogy ebben az időszakban különösen fontos, hogy a szülők és gondviselők különösen nagy figyelemmel kísérjék a gyermekek online aktivitását, és korlátozzák az elérhető tartalmakat. Lényeges, hogy a gyerekek ne érezzék magukat elveszve az interneten, érdemes velük közösen feltérképezni a használt alkalmazásokat, átnézni a látogatott weboldalakat. Kellő figyelemmel sok esetben megelőzhető a baj.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap