ASUS HTPC alaplapok dinamikus hangzással

Az ASUS műhelyében egy pillanatra sem áll meg az élet: a gyártó néhány napja egy új EeeTop PC sorozatot mutatott be, most pedig szintén újdonságokkal jelentkezik, ám ezúttal már a HTPC építők és azon belül is a minőségi hangzásvilágot kereső felhasználók táborát veszik célba. A vállalat Absolute Pitch néven új alaplapokat dob piacra, amelyek különleges szolgáltatásaiknak köszönhetően az eddigi megoldásoknál minőségibb hangzást kínálnak. A friss termékcsaládban első körben összesen két darab termék kap helyet, amelyek az AMD friss, 785G kódnévvel ellátott integrált videó vezérlős lapkakészlete köré épülnek.

ASUS HTPC alaplapok dinamikus hangzással

Az ASUS műhelyében egy pillanatra sem áll meg az élet: a gyártó néhány napja egy új EeeTop PC sorozatot mutatott be, most pedig szintén újdonságokkal jelentkezik, ám ezúttal már a HTPC építők és azon belül is a minőségi hangzásvilágot kereső felhasználók táborát veszik célba. Az Absolute Pitch termékcsaládban első körben összesen két darab termék kap helyet, amelyek az AMD friss, 785G kódnévvel ellátott integrált videó vezérlős lapkakészlete köré épülnek.

A két termék az M4A785G HTPC/RC és az M4A785G HTPC típusjelzéseket viselik és rendelkeznek három különleges technológia támogatásával, amelyek sorrendben a DTS Surround Sensation UltraPC, az ENVY HD és a BD 192/24-es elnevezéseket kapták, használatuk a VIA hangvezérlőjével lehetséges. A felsoroltak közül a DTS Surround Sensation UltraPC eljárás tisztább hangzást biztosít és javítja a beszéd minőségét, valamint teltebb mélyhangokat kínál és dinamikussá teszi a hangzást. A technológia sajátossága, hogy kitágítja a zenei színpadot, így a minőség- és dinamika javító eljárásoknak köszönhetően lebilincselő élményben lehet részük a felhasználóknak. Az ENVY HD csúcskategóriás 10 csatornás audió feldolgozást kínál, ami eddig csak a gyártó felsőkategóriás hangkártyáinál volt elérhető. Az ENVY HD vezérléséhez professzionális grafikus kezelőfelület is tartozik. A BD 192/24 technológia a Blu-ray lemezek lejátszásakor jut fontos szerephez: az eljárás segítségével 192 kHz-es mintavételi frekvencia mellett 24-bites audió kimenetet és dinamikus hangzást garantál, amelyet korábban csak mozi környezetben lehetett élvezni. Az alaplapok hátlapi csatlakozói között két darab aranyozott RCA kimenet, valamint egy optikai audió kimenet is jelen van. Az új alaplapok a 10 csatornás audió kimenetnek és a professzionális hangzásvilágnak, amelynek köszönhetően az összes magas és mélyhang tökéletes minőségben élvezhető, első osztályú megoldásnak számítanak a DIY HTPC piacon - állítja a gyártó.

A különleges audió támogatások mellett essen pár szó az alaplapok egyéb specifikációiról is. A két újdonság egyaránt Socket AM2+-os processzorfoglalattal van ellátva, de természetesen a Socket AM3-as központi egységekkel is megbírkóznak. A termékek négy darab, maximum DDR2-1200 MHz-es memória modulokat támogató DIMM slottal vannak ellátva, amelyekben 16 GB-nyi rendszermemóriát helyezhetünk el. Az integrált videó vezérlő szerepét egy Radeon HD 4200-as modell tölti be, de természetesen ezt gond nélkül leválthatjuk erősebb videokártyára is, ugyanis a termékeken egy darab PCI Express x16-os bővítőhely szintén jelen van. Az alaplapok egy darab eSATA és 5 darab SATA 3 Gbps-os porttal, valamint Gigabites Ethernet csatlakozóval is fel vannak szerelve. A két modell között egyetlen lényeges különbség van: az M4A785G HPC/RC változathoz a gyártó távirányítót is mellékel a kényelmesebb használat érdekében.

Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, árukkal kapcsolatban egyelőre nincsenek hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward