ASUS Bravo220: új videokártya HTPC építőknek

Először az idei CeBIT alkalmával láthattuk az ASUS Bravo220-as videokártyáját, amely kifejezetten a HTPC felhasználók igényeire lett szabva. A termék most végre hivatalosan is megjelent és néhol már előrendelhető.

ASUS Bravo220: új videokártya HTPC építőknek

Először az idei CeBIT alkalmával láthattuk az ASUS Bravo220-as videokártyáját, amely kifejezetten a HTPC felhasználók igényeire lett szabva. A termék most végre hivatalosan is megjelent és néhol már előrendelhető.

A GeForce GT 220-as alapokon nyugvó megoldás a referencia modelleknél akár 21%-kal fogyaszt kevesebbet 2D módban, ezzel együtt a passzív hűtésnek köszönhetően pedig tökéletesen csendben üzemel. Specifikációit tekintve az újdonság egy 40 nm-es csíkszélességgel készülő GT216-os grafikus processzorral rendelkezik, amelyben 48 shader teljesít szolgálatot, ezek 1360 MHz-en ketyegnek. A DirectX 10.1-es támogatással ellátott GPU a referencia 625 MHz helyett csak 525 MHz-en üzemel. A GPU és az 1 GB-nyi, 1000 MHz helyett 800 MHz-es órajelen üzemelő DDR2-es fedélzeti memória között 128-bites adatsín húzódik. Videó kimenetek tekintetében egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI port áll rendelkezésre, azaz minden, ami egy HTPC esetében szükséges lehet.

A termék különlegessége nem a specifikációkban rejlik, hanem a Splendid Plus képminőség-javító technológiában. A Splendid Plus a mellékelt fényérzékelővel együttműködve mindig a környezetnek megfelelően állítja be a megjelenítést, így akár sötétben, akár esti világításnál nézünk filmet, mindig a lehető legszebb képet varázsolja elénk a technológia. Az eljárás nem csak filmnézés, hanem játék közben is kifejti jótékony hatását, azaz javítja a megjelenítés minőségét.

 

Ha ez mind nem lenne elég, tartogat még mást is tarsolyban a gyártó. A kártyához megkapjuk a Bravo Media Center névre keresztelt alkalmazást is, amely igen sokoldalú: filmnézéshez, zenehallgatáshoz és fotónézegetéshez egyaránt ütőképes megoldásnak minősül. A videokártya csomagjában a fényérzékelő mellett egy távirányító is helyet kap, ami a Bravo Media Center kényelmes vezérlését segíti. A gyártó egy rövid videót is készített az újdonságról, ami fentebb látható.

A kifejezetten HTPC építők számára összeállított csomag hamarosan megjelenik a boltok polcain, ajánlott végfelhasználói ára valahol 70 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward