Újabb információk kerültek napvilágra az Apple VR szemüvegéről

2022-ben jöhet a szuperdrága szemüveg.

Újabb információk kerültek napvilágra az Apple VR szemüvegéről

Ismét szivárogtak információk az Apple jövőre tervezett, N301 kódnéven futó VR szemüvegéről. Az új információkat a The Information (fizetős) lapnak köszönhetjük és bizony elég érdekes pletykákkal tudnak szolgálni számunkra.

A korábbi hírek megerősítést nyertek, miszerint ez egy teljes szemet elfedő VR szemüveg lesz, vagyis a felhasználó számára nem lesz beszűrődő fény, a látómezőt teljesen a kijelző fogja kitenni, tehát nem AR szemüvegről beszélünk. Viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy a szemüvegen a külső kamerák segítségével keresztül láthatunk majd, így pedig a virtuális objektumokat a valós térben is elhelyezhetjük, vagyis a VR headset kevert valóság funkciókkal is fog rendelkezni.

Az M1 chippel felszerelt eszköz két brutális kijelzőt kaphat, ami 8K-s felbontásra lehet képes. Ez sokszorosa annak, mint amit bármelyik jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható VR szemüveg tud.

A dual 8K-s kijelzőt jelenleg semmilyen chip vagy akár külső videokártya sem tudná meghajtani önmagában, ezért segítségként beépített szemkövetés funkcióval is rendelkezni fog az eszköz, hogy csak és kizárólag ott renderelje a képet teljes felbontással az eszköz, ahova a felhasználó éppen néz. Így jelentős erőforrás takarítható meg, a kijelző többi részén maradhat az alacsony felbontású renderelt kép.

Galéria megnyitása

A 3D térhangzás a többi VR szemüveghez hasonlóan itt is az alapfeleszereltség része lesz, az Oculus szemüvegekhez hasonlóan pedig az amúgy cserélhető fejpántban lenne elrejtve a hangszóró.

Ezen kívül a kézkövetés is már alapból megoldott lesz, hogy a felhasználó a Quest-hez hasonlóan kontroller nélkül is képes legyen irányítani a dolgokat. Egyelőre viszont nem tudni, hogy milyen alternatív irányításai lesznek, a forrás szerint az Apple dolgozik egyéb megoldásokon is, mint például egy viselhető gyűrű. Magán az eszközön a bekapcsoló gomb és a hangerőállítás mind-mind kérdés, az Apple-nél a forrás szerint egy tárcsás megoldással is kísérleteznek.

A kamerarendszer kialakítása még úgy tűnik nem végleges. Néhány prototípus LIDAR szenzorral volt felszerelve, de van, amelyikről ez lemaradt és 12 kamerával kívánják követni a felhasználó mozgását.

A jelenlegi elképzelés szerint az eszköz játékra, oktatásra, szórakoztatásra és munkára lenne kihegyezve, viszont nem tervezik a tömegek számára elérhetővé tenni. Már csak azért sem, mert az eszköz 3000 dollár környékén kerülhet a piacra, vagyis a profi vagy tehetős felhasználókat célozzák meg. Terveik szerint 250 000 darabot szeretnének értékesíteni az első évben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap