Anti-WiFi tapéta

A Grenoble-i Műszaki Intézet és Centre Technique du Papier együttműködéséből megszületett az anti-WiFi tapéta, amely megakadályozza, hogy a jelek lakásunk vagy éppen irodánk falain túl terjedjenek. 

Anti-WiFi tapéta

A Grenoble-i Műszaki Intézet és Centre Technique du Papier együttműködéséből megszületett az anti-WiFi tapéta, amely megakadályozza, hogy a jelek lakásunk vagy éppen irodánk falain túl terjedjenek, illetve, hogy hasonló külső jelek bejuthassanak. A Faraday-kalitkán alapuló jelblokkoló rendszerekkel szemben a fejlesztés nagy előnye, hogy nem zár ki minden elektromágneses hullámot, csak a vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációra jellemző frekvenciákat, így a mobiltelefonok, rádiók és egyéb készülékek továbbra is használhatók a tapétázott területen belül. A frekvenciákat a papírra nyomott hópehely mintázatú háló szűri ki. A tapéta várhatóan 2013-ban kerül piacra és ára körülbelül a hagyományos középkategóriás tapéták négyzetméterárával lesz egy magasságban.

Pierre Lemaitre-Auger intézetvezető a tapéta bemutatásakor elmondta, hogy a biztonsági előnyökön túl a fejlesztés alkalmazása nagy jelentőségű lehet olyan területeken is, ahol a WiFi-hálózatok egyébként zavarnák egymást vagy más műszereket (pl. kórházakban), illetve hálózatokat. A szállodák is nyilván előszeretettel alkalmazzák majd az újítást, hogy vendégeik a hotel saját hálózatát használják és fizessék, a külső hálózatok ingyenes „megcsapolása” helyett. A fejlesztők szerint a termék jól fog fogyni azok körében is, akik aggódnak az elektromágneses hullámok hosszú távú hatásai miatt.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward