Alumíniumba csomagolja új BRiX PC-it a Gigabyte

A Skylake alapú Gigabyte BRiX PC-k ezúttal is remek felszereltséggel érkeznek, de játékosokat célzó új modellek még nincsenek köztük.

Alumíniumba csomagolja új BRiX PC-it a Gigabyte

A Gigabyte BRIX sorozata nagy népszerűségnek örvend, mivel a kompakt asztali számítógépek remek teljesítményt nyújtanak, könnyedén felszerelhetőek monitor vagy televízió hátuljára, és nagyon sokféle területen használhatóak. Most hat új családtag érkezéséről számolhatunk be, amelyek mindannyian Skylake alapokon nyugszanak, műanyag helyett pedig szálcsiszolt textúrájú alumíniumruhát öltöttek magukra.

Alapvető koncepció tekintetében nincs változás, de a dizájn sokkal igényesebb lett, így a termékek már-már prémiumérzetet keltenek. Ugyan a ház anyaga változott, de a felépítés a már kitaposott ösvényt követi: érkeztek kompaktabb, alacsony felépítésű házat alkalmazó példányok, amelyekben csak M.2 2280-as SSD számára van hely, de magasabb házzal rendelkező modellek közül is lehet válogatni, ezekbe pedig az M.2-esen felül 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtó is szerelhető – természetesen 7 vagy 9,5 milliméteres vastagságban egyaránt.

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait táblázatba foglaltuk.

Az adott Skylake-U sorozatú processzor mellé két darab DDR3L-1600 MHz-es So-DIMM memóriamodul pakolható, de gyárilag sem rendszermemória, sem adattároló nincs a csomagban, ahogy azt már megszokhattuk. Van viszont M.2-es formátumú bővítőkártya, ami 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.2 támogatást nyújt, a videó kimentek között pedig egy HDMI 1.4a és egy Mini-DisplayPort 1.2a csatlakozó sorakozik. A két videó kimenet segítségével kétmonitoros rendszer is építhető.

Portok terén a kicsi és a nagy ház is ugyanazt nyújtja

Aki 4K-s kijelzőben gondolkodik, a HDMI kimeneten keresztül 4096 x 2160 pixeles maximális felbontásra számíthat, méghozzá 24 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A Mini DisplayPort kimenet esetében 3840 x 2160 pixeles maximális felbontással kell beérni, viszont ehhez 60 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul.

Az új BRiX PC-k négy darab USB 3.0-s porttal érkeznek, van rajtuk Gigabites Ethernet port, és könnyedén kijelző hátuljára szerelhetőek, hála a VESA75/100 támogatásnak. A termékek operációs rendszer, memória és adattároló nélkül kerülnek az üzletek polcaira.

Bár a hivatalos közleményben nem voltak árak, azért van amiről tudjuk mennyibe kerül, mert két modell, a GIGABYTE GB-BSi5H-6200 és a GIGABYTE GB-BSi7H-6500 már megjelent kínálatunkban: előbbi mintegy 138 000 forintba, utóbbi pedig nagyjából 184 000 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward