Shop menü

ÁLLÍTÓLAG DECEMBERBEN KERÜLHETNEK AZ ÜZLETEK POLCAIRA AZ ELSŐ INTEL ARROW LAKE-S PROCESSZOROK

Ha igaz a pletyka, akkor két hónappal később érkeznek az újdonságok, mint azt a korábbi információk alapján várhattuk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Állítólag decemberben kerülhetnek az üzletek polcaira az első Intel Arrow Lake-S processzorok

Néhány hete még arról volt szó, hogy az Intel Arrow Lake-S processzorai, amelyek a Core Ultra 200-as sorozatot erősítik asztali fronton, idén októberben rajtolhatnak el, szeptemberre pedig a Lunar Lake-C platform rajtját várjuk, amelyben a Core Ultra 200V sorozatú mobil processzorok foglalnak helyet.  A Lunar Lake sorozattal kapcsolatos általános tudnivalókat ebben a hírben foglaltuk össze, míg az Arrow Lake platform felépítéséről szóló diagrammot és az aktuális tudnivalókat ebben a hírben prezentáltuk.

Az Arrow Lake-S modellek rajtja a jelek szerint jó két hónappal hátrébb csúszott, ugyanis a friss szivárgások alapján – amelyek hivatalos forrásból természetesen nem nyertek megerősítést – az új processzorok kereskedelmi forgalomban majd csak december folyamán jelenhetnek meg. A dolgok jelenlegi állása alapján a QS (Qualification Sample)  státuszú modellek valamikor a 40. hét környékén készülhetnek el, ami szeptember végét, illetve október elejét takar, innentől kezdve viszont még néhány hónapnak el kell telnie, mire a termékek végleges változatainak szállítását megkezdhetik a partnerek.

Az egyelőre nem világos, hogy a késést mi okozza, illetve az is rejtély, mennyire pontos információról van szó, ugyanis az értesülés az egyik neves hardverdetektívtől származik, aki nem árulta el forrásának kilétét. Amennyiben tényleg decemberben jelennek meg az Intel asztali Arrow Lake-S processzorai, az azt jelenti, hogy az AMD ZEN 5 architektúra köré épülő RYZEN 9000-es sorozatú asztali modelljei közel 5 hónapig garázdálkodhatnak szabadon a piacon, vagyis addig jelentősebb mértékben növelheti a vállalat processzorpiaci részesedését. Ehhez persze az kell, hogy az Arrow Lake-S modellek tényleg késve jelenjenek meg, valamint az sem mindegy, a RYZEN 9000-es processzorok milyen ár/teljesítmény aránnyal rendelkeznek majd, mert ettől is függ, mennyire lesznek vonzóak a vásárlók számára.

Az Intel csapta egyelőre nem reagált a pletykára, de ez aligha meglepő, az efféle információkat rendszerint amúgy sem szokták kommentálni. Reméljük, rövidesen tisztul a kép a témában, és arra is fény derül, hogy miért érkeznek később az újdonságok – már amennyiben később érkeznek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére