Shop menü

EKKOR ÉRKEZHETNEK AZ INTEL LUNAR LAKE-V ÉS ARROW LAKE-S SOROZATÚ PROCESSZORAI

Az új asztali- és mobil processzorok megjelenésére már készülnek az OEM partnerek is, így egyre több és több információ szivároghat ki velük kapcsolatban ez elkövetkező hetek és hónapok folyamán.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ekkor érkezhetnek az Intel Lunar Lake-V és Arrow Lake-S sorozatú processzorai

Az Intel következő generációs processzorai, vagyis a Lunar Lake és az Arrow Lake sorozat tagjai az eddigi pletykák alapján még idén bemutatkozhatnak, várhatóan az ősz folyamán. A DigiTimes munkatársai iparági információkra támaszkodva azt is kiderítették, a jelenlegi tervek alapján nagyjából mikor jelenhetnek meg az egyes sorozatok. A Lunar Lake család, annak is a Lunar Lake-V kódnévre keresztelt képviselői valamikor szeptember közepe körül debütálhatnak, míg az asztali Arrow Lake-S processzorok majd csak október folyamán mutatkoznak be, természetesen a felsőkategóriás Z890-es lapkakészlettel szerelt alaplapokkal együtt.

A konkrét részleteket tekintve úgy néz ki a helyzet, hogy a Lunar Lake V modellek, amelyek elsősorban a vékony és könnyű noteszgépekben kaphatnak helyet, de akár kompakt mobil konfigurációkban és kézi játékkonzolokban is találkozhatunk velük idővel, a szeptember 17-től szeptember 24-ig tartó héten jelenhetnek meg. Ennek fényében a szeptember 24-től szeptember 25-ig tartó Intel Innovation 2024 rendezvényen már sok-sok konkrétum elhangozhat a platformmal és a köré épített noteszgépekkel kapcsolatban.

Egyes források korábban azt állították, az új processzorok lényegében az említett rendezvényen debütálhatnak, és ez az eshetőség még most sincs kizárva, ugyanis pont azon a héten kezdődik az Intel Innovation 2024, amikor a források szerint az új processzorok is bemutatkozhatnak. Az egyelőre nem világos, hogy a Lunar Lake-V és a Lunar Lake-MX között pontosan mi a különbség, illetve konkrétan két külön sorozatról van-e szó, de alighanem igen. A Lunar Lake-MX esetében az extra tulajdonság az, hogy a fedélzeti memória a chip tokozásán foglal helyet, ezáltal helytakarékosabb dizájn jöhetett létre.

Galéria megnyitása

Az Arrow Lake-S processzorok ezzel szemben majd csak októberben mutatkozhatnak be, lényegében egy évvel a Raptor Lake Refresh-S modellek megjelenése után. Az újdonságok alighanem gyorsabbak lesznek, mint előző generációs társaik, az viszont majd csak később derül ki, pontosan mennyivel. Az új processzorok immár Hyper-Threading támogatás nélkül érkeznek, ami elég nagy változás az eddigi gyakorlathoz képest. A másik érdekesség, hogy az Arrow Lake-S processzorok elsőként épülhetnek több chiplet köré asztali fronton, már ami az Intel kínálatát illeti, ugyanis ez a dizájn az AMD háza táján már 2017 óta használatban van. Az Arrow Lake-S processzorok mellett a Z890-es lapkakészlet köré épített alaplapok is októberben jelenhetnek meg, amelyek kiválóan passzolnak majd a „K” és „KF” jelölésű modellekhez. A szorzózáras asztali processzorok, illetve a hozzájuk tartozó, költséghatékonyabb kivitelben érkező B860-as és H810-es lapkakészlet köré épített alaplapok várhatóan majd csak a CES 2025 idején kerülhetnek elő a kalapból, már amennyiben a korábbi gyakorlat ennél a generációnál is érvényben lesz.

Hivatalos információ közben még mindig nem érkezett az Intel részéről, vagyis a fenti értesüléseket továbbra is érdemes távolságtartóan kezelni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére