Álláshirdetés leendő kémeknek

A brit titkosszolgálat, a GCHQ egy interneten meghirdetett kódfeladványon keresztül ajánl munkalehetőséget a titkosszolgálati munka iránt érdeklődőknek. 

Álláshirdetés leendő kémeknek

A brit titkosszolgálat, a GCHQ egy interneten meghirdetett kódfeladványon keresztül ajánl munkalehetőséget, de legalábbis interjúlehetőséget a titkosszolgálati munka iránt érdeklődő, etikus gondolkodású hackereknek. Létrehoztak egy weblapot, amelyen egy kódsorozat látható, fölötte a kérdéssel: Fel tudod törni? A weblap hírét fokozatosan terjesztik a közösségi médiában, és a hackerek által favorizált blogokon és fórumokon, hogy felkeltsék a „specialisták” figyelmét.

Az ügynökség általában egyenesen a főiskolákról, egyetemekről toboroz, de egyre inkább úgy látják, hogy gyorsuló világunkban nem feledkezhetnek meg az önmagukat képző hackerekről sem. A marketingkampány az ügynökség nevének említése nélkül kezdődött, annak érdekében, hogy a kódfejtésben való részvételben ne a munka megszerzése legyen az elsődleges cél, mondták a GCHQ képviselői.

A felhívással új és szokatlan kihívás elé akarták állítani a jelentkezőket, és remélik, hogy ilyen formában szélesebb közönséghez jut el, mint egy hagyományos álláshirdetés. Ironikus módon, aki illegális eszközökkel töri fel a kódot, az kizárja magát a pályázók közül. A hivatal már korábban is alkalmazott szokatlan marketingfogásokat: 2007-ben különböző játékokban (Need for Speed Carbon, Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas és Splinter Cell Double Agent, Enemy Territory: Quake Wars) jelentek meg hirdetéseik, amelyekben „brit hírszerzési karrier” iránt érdeklődő embereket kerestek. A mostani ajánlatnál még tíz napjuk van a jelentkezőknek a kód megfejtésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward