Alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyákat hozott az ASUS

A duó tagjai még hátlapi hűtőlemezt is kaptak, ami ebben a kategóriában nem túl szokványos összetevő.

Alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyákat hozott az ASUS

Az MSI és a Zotac után most az ASUS is lerántotta a leplet legfrissebb GeForce GTX 1650-es sorozatú videokártyáiról, amelyek az említett riválisokhoz hasonlóan szintén alacsony profilú kivitelben érkeznek. A két friss videokártya szokás szerint az Nvidia TU117-es GPU-ja köré épül, amely 896 CUDA maggal rendelkezik, ehhez pedig 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik, természetesen a szokásos 128-bites memória-adatsínen keresztül.

Galéria megnyitása

Mindkét videokártya kétslotos hűtést kapott, amelyen két darab kisméretű ventilátor teljesít szolgálatot. A légkeverők IP5X minősítéssel rendelkeznek, azaz porállóak, alattuk pedig egy alumínium hűtőtömb található, ami a melegedő komponensek által termelt hőt veszi át. Meglepő módon még egy hátlapi hűtőlemezt is rejt a kínálat, ami ebben a kategóriában nem túl szokványos tartozék. További közös tulajdonság, hogy az egyforma nyomtatott áramköri lapot használó videokártyákon egy DVI-D, egy HDMI 2.0b és egy DisplayPort 1.4-es videó kimenet sorakozik, PCI Express tápcsatlakozóra azonban nincs szüksége egyik példánynak se – beérik a PCI Express slot 75 W-os teljesítményével.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Lényegi különbség csak az órajelek terén mutatkozik, ugyanis míg a hagyományos modell esetében 1665 és 1695 MHz-es maximális boost órajel van érvényben alap, illetve gaming módban, addig az O4G változatnál már 1710 és 1740 MHz-es maximális boost órajelekre számíthatunk – utóbbi elég minimális, 3% körüli tuningot képvisel. A 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 8 GHz-es effektív órajel van érvényben, vagyis itt nincs szó tuningról.

Galéria megnyitása

A két új videokártya esetében 182 milliméteres hosszúságra, 69 milliméteres szélességre, illetve 41 milliméteres magasságra kell felkészülni. A termékekhez a fotókon látható normál PCI hátlap mellett egy félmagas hátlap is jár, hogy kompakt rendszerekbe is be lehessen szerelni őket.

Az újdonságok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikról azonban egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap