Alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyák az MSI-től

Egy normál és egy tuningolt változat is érkezik ugyanazzal a dizájnnal.

Alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyák az MSI-től

Az MSI egy érdekes GeForce GTX 1650-es sorozatú videokártyával rukkolt elő, amely szokás szerint két slotnyi helyet foglal az adott számítógépházon belül, ám nem teljes, hanem csak félmagas nyomtatott áramköri lapot, illetve hűtést használ, ami a kompakt rendszerek esetében kedvező tulajdonság lehet. Az újdonsághoz természetesen egy normál, illetve egy félmagas hátlapi takarólemezt is kapunk annak érdekében, hogy teljes legyen a kép.

Az új modell továbbra is a megszokott TU117-es grafikus processzor köré épül, ami 12 nm-es csíkszélességgel készül, fedélzetén pedig 896 CUDA mag, 56 textúrázó, valamint 32 renderelő egység foglal helyet. A GPU 128-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GeForce GTX 1650 4GT LP modell esetében a GPU 1665 MHz-es boost órajelen ketyeg, míg a fedélzeti memória esetében 8 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak. Érkezik viszont egy GeForce GTX 1650 4GT LP OC változat is, amelynél már 1695 MHz-es GPU Boost órajel lesz érvényben, a memória esetében azonban továbbra is a 8 GHz-es effektív értékkel számolhatunk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mindkét változat 168 milliméter hosszú és 37 milliméter magas. A kártya szélessége a takarólemeztől függően változik: a normál magasságú takarólemez esetén 105 milliméteres, az alacsony profilú takarólemez használatakor pedig 69 milliméteres teljes szélességgel kell számolni.

Az új videokártyákra egy kétslotos hűtés került, amely alumínium hűtőtömbbel és két darab 50 milliméteres átmérőjű ventilátorral dolgozik. Arról egyelőre nincs hír, hogy a zajszint pontosan hogyan alakul, de az első tesztekből ez is kiderül. Az viszont már nem titok, hogy a videó kimenetek  között ezúttal csak egy HDMI 2.0b és egy Dual-Link DVI-D csatlakozó sorakozik.

Az új modellek rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikat azonban egyelőre nem közölte a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap