A Zotac is készített egy alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyát

Ráadásul ütőképesebb lett, mint az MSI duója, ugyanis DisplayPort 1.4-es csatlakozó is került a hátlapra.

A Zotac is készített egy alacsony profilú GeForce GTX 1650-es videokártyát

Az MSI nemrégiben mutatott be két új, alacsony profilú kiépítésben érkező GeForce GTX 1650-es videokártyát, amelyek mellé a normál magasságú mellett természetesen alacsony profilú hátlap is jár. Időközben a Zotac is bemutatta saját megoldását a témában, ami egészen egyszerűen csak a ZOTAC GAMING GeForce GTX 1650 Low Profile nevet kapta.

A kétslotos felépítéssel érkező videokártya ebben az esetben is alacsony profilú, hűtéséről pedig egy alumínium hűtőtömb, valamint két darab ventilátor gondoskodik. A Zotac szerencsére azt is elárulta, mekkorák a ventilátorok, így nem kell tippelgetni, mint az MSI modelljeinél: 40 milliméteresek. Az alapokat ebben az esetben is a már megszokott TU117-es GPU adja, ami 896 CUDA maggal, 56 textúrázóval és 32 renderelő egységgel gazdálkodik, a fedélzeti memóriához pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A GPU Boost átlag-órajelet ebben az esetben a referenciának megfelelő 1665 MHz-es értékre állították be, a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 8 GHz-es effektív órajelen üzemel. A Zotac az MSI-vel ellentétben nem kínál második, kisebb mértékben tuningolt modellt, ám ez nem egy nagy tragédia.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Külön jó hír, hogy míg az MSI újdonságai egy Dual-Link DVI-D és egy HDMI 2.0s videó kimenetet kaptak, addig a Zotac termékénél egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó is befért a kínálatba, így összesen három videó kimenettel rendelkezik a termék. A sorból természetesen az alacsony profilú hátlap sem hiányzik.

A tápellátást természetesen az alaplapi PCI Express 3.0 x16-os sloton keresztül oldja meg a videokártya, ahogy azt ebben a sorozatban már megszokhattuk – érdemes legalább 300 W-os tápegységgel ellátni a kiszemelt rendszert. Maga a videokártya egyébként 160 milliméter hosszú, 111,15 milliméter széles és 34 milliméter magas, ám a szélességét az alacsony profilú hátlappal 70 milliméterre csökkenthetjük.

A ZOTAC GAMING GeForce GTX 1650 Low Profile várhatóan rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre még nem érkezett információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap