Akár 16 hőcsővel is ellátható az új, passzív hűtésű HTPC ház

A HDPLEX H5-ös modell remek bővítési lehetőségeket kínál, a hardver hűtését pedig teljes mértékben passzívan oldja meg, így a hangtalan működés garantált.

Akár 16 hőcsővel is ellátható az új, passzív hűtésű HTPC ház

HDPLEX H5

A különleges HTPC házairól ismert HDPLEX ezúttal egy nagyon érdekes felépítéssel rendelkező újdonságot mutatott be, ami nem csak remek dísze lehet a nappalinak, de hangtalan hűtésével a kikapcsolódást sem zavarja majd – legyen szó filmnézésről vagy éppen játékról.

A HDPLEX H5-ös számítógépháza a világ első olyan passzív HTPC háza, amely nem kevesebb, mint 16 hőcsővel gondoskodhat a CPU és a GPU által termelt hő gyors és passzív elvezetéséről – a CPU-hoz tartozó 8 hőcső alaptartozék, a GPU passzív hűtőrendszere azonban opcionális kiegészítő. A hőcsövek által elvezetett hőt a hatalmas hőleadó felülettel rendelkező ház veszi át, amelynek alumínium oldallapjai óriási hűtőbordaként funkcionálnak.

A 8 kilogrammos újdonság a processzorokat akár 95 wattos TDP-ig is képes hatékonyan kezelni, GPU fronton pedig maximum középkategóriás videokártyákban érdemes gondolkodni. A ház belsejében akár kétslotos videokártya is elfér – az alacsony felépítés miatt a VGA természetesen riser kártya/kábel segítségével, 90 fokkal elforgatva foglalhat helyet a rendszerben.

Az újdonság belseje igényesen kialakított bővítőhelyekkel várja a különböző rendszerkomponenseket. Az alaplaptálcán Mini-ITX, microATX, vagy ATX formátumú alaplap kaphat helyet, a tápegység szerepét pedig ATX, SFC, FlexATX vagy HDPLEX-féle nanoATX modell töltheti be, sőt, akár külső tápegység használatára is van mód. Az adattárolókat gyárilag két speciális keret fogadja, amelyek egyenként két darab 2,5 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes meghajtót fogadnak. A csomag tartalmaz még egy olyan bővítőkeretet is, ami egy 5,25 hüvelykes meghajtót, valamint egy 12,7 milliméteres vékony optikai meghajtót tud elszállásolni. A bővítőhelyek a 15 milliméter vastag szálcsiszolt alumínium lapból készített nyitható előlap mögött találhatóak.

Az új számítógépház érintés-érzékeny bekapcsoló gombbal kerül forgalomba, előlapi portjai pedig az oldallapon foglalnak helyet. Ezek között két USB 2.0-s port, két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy négytűs 12 voltos tápcsatlakozó található.

A HDPLEX H5 rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, így a most még homályos részletekről is lehullhat a lepel. Ár tekintetében 300 dollár alatti összegre kell felkészülni.

Az exkluzív fotók a FanlessTech virtuális hasábjairól származnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward