A világ nagy titkai az Ebay-en

Egyesek láthatólag sosem tanulnak. Hiába volt már sok ilyen eset, továbbra is egyre újabbak és egyre cifrábbak történnek meg egymás után. Legfrissebben például száz olyan merevlemez talált gazdára az Ebay-en, amelyeken a legkülönbözőbb titkos/bizalmas információk voltak hozzáférhetőek.

A világ nagy titkai az Ebay-en

Egyesek láthatólag sosem tanulnak. Hiába volt már sok ilyen eset, továbbra is egyre újabbak és egyre cifrábbak történnek meg egymás után. Nemrég például száz olyan merevlemez talált gazdára az Ebay-en, amelyeken a legkülönbözőbb titkos/bizalmas információk voltak hozzáférhetőek.

Igen széles volt az infók skálája is: épület-tervrajzoktól a Lockheed Martin levegő-föld védelmi rakétáinak kilövési eljárásáig, számtalan páciens orvosi adataitól (ide értve röntgen-felvételeket és hagyományos fényképeket is) bizalmas levelekig, nagykövetségi biztonsági naplóktól több tízmilliárd dolláros valutaváltási ügyleteket taglaló bizalmas céges adatokig minden rendelkezésre állt az érintett meghajtókon.

Egy részüknél ugyan az eladónak volt rá gondja, hogy legalább egy formattálást végrehajtson, de még ez se destruktív jellegű volt, így az adatokat különösebb nehézség nélkül vissza lehetett szerezni. Szerencsére azonban a vásárlók nem olyanok voltak, akik visszaélnének ezekkel - hanem a British Telecom Biztonsági Kutatóközpontjának munkatársai.

A velszi Glamorgan, az ausztrál Edith Cowan és az amerikai Longwood Egyetem ugyanis egy nagyszabású, átfogó biztonsági tanulmányt készít épp, és ennek keretében rendeztek merevlemez-nagybevásárlást az Ebay-en. Összesen 300 db-ot vettek Amerikából, Angliából, Német- és Franciaországból, amelyeknek így lényegében a harmada tartalmazott még valóban komoly információkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward