A világ legsúlyosabb zenekara

Félre az útból ember, az olaj sűrűbb a vérnél! - így hangzik a kizárólag robot tagokat felvonultató metálbanda, a Compressorhead jelmondata.

A világ legsúlyosabb zenekara

Újabb feldolgozással jelentkezett a világ legsúlyosabb metálzenekaraként emlegetett, kizárólag robot tagokból álló Compressorhead. A banda próbatermében készült felvételt látva csak elismeréssel adózhatunk a Motörhead eredeti tagjainak, akik úgy is képesek eljátszani az Ace of Spades című számot, hogy gitárosuk nem rendelkezik 78 hidraulikus ujjal, dobosuk pedig négy karral, szemben a berlini robotbanda tagjaival.

A Compressorhead „alapítója” Stickboy, a négykezű dobos (Frank Barnes agyszüleménye), akit először 2008-ban, az ausztrál Big Day Out fesztiválon láthatott a közönség. Öt év elteltével immár egy teljes bandává nőtte ki magát a vállalkozás, a 2013-as, január utolsó harmadában megrendezésre kerülő Big Day Out-ra a Fingers nevű gitáros (Kernschrottrobots) és a lánctalpas basszusgitáros, Bones társaságában érkezik Stickboy, aki időközben egy ismeretlen anyától származó porontyra is szert tett: Stickboy Junior azóta is a lábcint kezeli a koncerteken.

Nem is akárhol fognak játszani: az ausztrál fesztiválturné összes állomásán a nagyszínpadon zenélnek majd. A Németországban és néhány más európai helyszínen évek óta fellépő robotzenekar repertoárjában többek közt AC/DC, Black Sabbath és Led Zeppelin feldolgozások is szerepelnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward