A Valve menti meg a független filmeseket?

A Devolver társalapítója szerint a Steam komoly lökést adhat az indie-filmiparnak.

A Valve menti meg a független filmeseket?

Mint ahogy arról mi is hírt adtunk, március harmincadikán felkerült a Steam rendszerébe az első, ezen a platformon elérhetővé tett nagyjátékfilm, a Motivational Growth. Ez önmagában is említésre méltó esemény, amit még érdekesebbé tesz, hogy bár a rendező, Don Thacker és a disztribúciós, valamint marketingmunkálatokkal is megbízott Devolver Digital is elsősorban a videojátékairól ismert, a film történetének semmi köze sincs a digitális szórakoztatás ezen ágához. Tehát nem egy játékadaptációval állunk szemben, mint ahogy az az oldal tematikáját elnézve logikus lenne.

Mivel idén novemberben debütál a Steam Machine, egyre többen úgy vélik, hogy a Valve, bár természetesen mindig is kiemelt figyelmet fog szentelni a játékoknak, más területek felé is nyit majd, hogy minél szélesebb rétegek igényeit tudja majd kielégíteni a jövőben, és tovább növelje felhasználói bázisát.

Mindezt a Devolver Digital társalapítójának, Mike Wilsonnak a nyilatkozatais megerősíti. A férfi ugyan leszögezte, hogy magától értetődő módon nem beszélhet a Valve egyetlen munkatársának nevében sem, de az illetékesekkel való tárgyalás során határozottan az volt a benyomása, hogy a cégnél komolyan foglalkoznak a témával. Szerinte egy percig sem merült fel bennük, hogy csakis játékokhoz szorosan köthető filmeket, vagy zenéket engednek majd debütálni a Steamen. Így, az komoly lökést adhat azoknak a független filmkészítőknek, akik meg szeretnének élni választott hivatásukból. Ők ugyanis legalább annyira szenvednek a terjesztési és értékesítési csatornák hiányától, mint annak idején az indie-címek garázsprogramozói.

Wilsonnak persze nincsenek illúziói. Egyáltalán nem hiszi, hogy a mozgóképek valaha is olyan népszerűek lesznek Steamen, mint a játékprogramok, de mivel az oldal közössége jellemzően nyitott az újdonságokra, és azokért fizetni is hajlandó, az ügyes és kitartó alkotók megtalálhatják a maguk számítását. Így, Wilson nyilatkozatának tükrében nem tűnik légből kapottnak a feltételezés, hogy leginkább a Re-animátorból, és egyéb Lovecraft-adaptációkból ismert Jeffrey Combs főszereplésével készült horrorvígjátékot hamarosan újabb filmek követik majd.

Ti néznétek csak a Steamen keresztül elérhető filmeket?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward