A tükörben is mesterséges intelligencia van az LG jövőképében

A vállalat olyan fejlesztésekkel készül, melyek minden területre kiterjedően segítik otthon a felhasználókat.

A tükörben is mesterséges intelligencia van az LG jövőképében

Az LG az elmúlt években folyamatosan tolta az előtérbe a mesterséges intelligenciát, és lassan eljutottunk oda, hogy már szinte minden otthoni berendezést kínál MI-vel felturbózva a vállalat. Gondolkodó porszívó, a ruhákat átnéző ruhafrissítő-gép, és sok más érdekesség várja a jövőben a vásárlókat az LG-nél.

Galéria megnyitása

A dél-koreai alakulat felvonult az IFA szakkiállításon, és a Future Talk nevű rendezvény keretében több példával is demonstrálta, hogy milyen lehetőségeket nyújthatnak majd az otthoni eszközök. Dr. I.P. Parkz LG Electronics elnöke és technológiai vezetője elmondta, hogy a vállalat egy olyan MI-stratégiát folytat, aminek három alappillére van: a fejlődés, az összekapcsolhatóság és a nyíltság; ezek mentén igyekezik a cég előre lépdelni a lakáselektronika terén.

Nagy hangsúly fog kapni a továbbiakban a ThinQ, amit már az elmúlt években is folyamatosan építgetett a cég. Szinte már nincs olyan termékkategória, amin belül nem lehet találni ThinQ AI technológiát valamilyen formán biztosító LG készüléket. A vállalat a készülékek összekapcsolását jellemzően a Wi-Fi-re bízza, és igyekszik az IoT révén hasznos funkciókat létrehozni az egyre komplexebb okosotthon-rendszerben. Az LG-nél egyebek mellett már a robotporszívó is okos, legalábbis azt mutatta be a vállalat, hogy mindenféle hálózati kapcsolat és külső segítség nélkül be tudta tanulni a takarítóeszköz a szobák felépítését úgy, hogy teljes tökéletességgel elkerülte az akadályokat is a sarkakat, semmin nem akad fel, miközben természetesen a takarítást alaposan abszolválta. A készülék a megfelelő feldolgozási folyamatok önálló ellátása érdekében egy Neural Engine technológiájával felszerelt processzort kapott.

Galéria megnyitása

Külön kiemelte az LG a Vision Pack névre hallgató fejlesztését, ami lényegében egy gépi látással kapcsolatos megoldást takar. Ez lehetőséget nyújt például az LG Styler gőztechnológiás ruhafrissítő esetében arra, hogy a rendszer teljesen önállóan, minden beállítást magától a ruhához igazítva ápolja azokat. A különleges szerkezet meg tudja azt állapítani, hogy milyen ruha van benne, amihez felhőben tárolt adatokat használ a vizuális szenzorral együtt, és a ruhatípushoz pedig már könnyedén igazítja a beállításait. Az LG ThinQ Fit okostükörnél pedig a Vision Pack rendszer létre tudja hozni a felhasználó térbeli mását a belső szoftveres környezetben, és így lehetővé teszi a virtuális ruhapróbát.

„Fejlődés, összekapcsolhatóság és nyíltság – számunkra ez a három szempont a mérvadó mesterségesintelligencia-megoldásaink fejlesztésekor” – mondta Dr. I.P. Park. „Ez a három szempont nem csak a jelenlegi tevékenységünk továbbfejlesztésének az alapja: gyökeresen át fogja formálni azt, ahogyan élünk és gondolkodunk a mindennapjaink során.”

Galéria megnyitása

Az LG azt szeretné elérni, hogy más vállalatok is álljanak be az általa létrehozott, folyamatosan fejlesztett ökoszisztéma mögé. Éppen ezért a cég nemrégiben minden partnere számára hozzáférhetővé tette a LG ThinQ platformot, lényegében megnyitotta ezt. Természetesen a vállalat azt hangsúlyozta, hogy ezt csak azért tette, hogy felgyorsítsa az MI technológiájának a fejlődését, de persze nyilván jót tenne a ThinQ népszerűségének, ha a felhasználók egy márkákon átívelő rendszert vehetnének használatba. Az IFA keretében tartott Future Talkon több iparág meghatározó szakembere is részt vett meghívottként, így gondoskodott arról az LG, hogy minél szélesebb közönségnek adja át az üzenetét.

Azok, akiknek lehetősége adatik az IFA kiállításra ellátogatni a napokban, közelről is szemügyre vehetik a legújabb ThinQ AI technológiás otthoni berendezéseket. Erre az LG egy külön zónát hozott létre Berlinben ThinQ Home név alatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap