A szexnél is jobb a telefon?

Egy nemrégiben végzett brit felmérés szerint a férfiak 30%-a, míg a nők 42.5%-a felvenné a csörgő mobiltelefonját szeretkezés közben.

A szexnél is jobb a telefon?

A mobiltelefonálás szokásait, illetve azok, a társas kapcsolatokra gyakorolt hatásait vizsgáló felmérést a brit mobilforgalmazó, a Dial-a-Phone végezte. A vizsgálat másik, igencsak meglepő eredménye, hogy a nők 24%-a inkább a szexről mondana le egy hónapra, mintsem a mobiltelefonjáról. A férfiak körében azonban senki sem vállalkozna erre.

„Soha ne vegyük fel a mobilunkat szeretkezés közben! A mobiltelefonálásnak is megvan a maga ideje. Ha kikapcsoljuk, vagy elég ha csak lenémítjuk, akkor párunk úgy fogja érezni, hogy minden figyelmünkkel őrá összpontosítunk.” – tette hozzá Flic Everett, a Dial-a-Phone saját, a társas kapcsolatokat kutató szakértője.

Galéria megnyitása

A mobilok azonban minden helyzetben nélkülözhetetlen eszköznek bizonyultak. A szinglik a legfontosabb tárgyuknak tartják, amely segítségükre van a randik megszervezésében, valamint az sms-en keresztüli társkeresésben, ismerkedésben is. Ilyenkor a randi előtt átlagosan 12 üzenetet váltanak a felek. A randi sikerességét is rövid szöveges üzenetekben közvetítik a partnerük felé, ami átlagosan 4-5 sms-t jelent.

„Az ember általában több üzenet váltásával térképezi fel partnerét, és ez alapján dönti el, hogy szeretne-e randizni vagy sem. A társas kapcsolatok kiépítésének ilyen módja meggyorsítja az egész folyamatot. Az első randin tulajdonképpen már a második szakaszban járunk, annak ellenére, hogy fizikailag csak akkor találkozunk a partnerünkkel.” – nyilatkozta Everett.

Ha pedig az ilyen kapcsolat mégsem válik be, akkor ugyanúgy vetnek véget neki, mint ahogyan elkezdték: sms-ben. A felmérésben részt vevő 34 év alatti korosztály 11%-a beismerte, hogy velük is szakítottak már szöveges üzenetben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap