A Suunto is bemutatta első Wear OS okosóráját

A finn vállalat egy olyan készüléket hozott össze, ami ideális lesz sportolóknak, túrázóknak.

A Suunto is bemutatta első Wear OS okosóráját

A Suunto neve sportórás körökben jól ismert, sok érdekes kvarc órát készített már a finn vállalat a több évtizedes történelme során. És a jelek szerint a vállalat nem szeretne lemaradni a modern óragyártás új irányzatából sem.

A cég Suunto 7 néven mutatta be a legelső Wear OS operációs rendszerű okosóráját. És azzal a céllal alkotta ezt meg, hogy egy a hétköznapokon és a hétvégéken is kiválóan használható társat biztosítson a vásárlók számára. A termék egy átlagos, kör alakú digitális számlapot vonultat fel 454 x 454 pixeles felbontással. Egy AMOLED panelről van szó, ami akár 1000 nites fényerőre is képes lehet, így jól olvasható marad intenzív napsütésben is.

Galéria megnyitása

A készüléknek a hardveres alapot a Qualcomm Snapdragon 3100 platform biztosítja, aminél már megvannak a legfrissebb energiagazdálkodási fejlesztések. Szóval az üzemidő biztosan elfogadható lesz, miközben a teljesítményre sem lehet majd panasz, hiszen a legtöbb okosórában ez a lapka dolgozik. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, szóval ezen a téren sem lesz majd probléma.

A viselhető kiegészítőben van beépített GPS (GLONASS, Galileo), adatforgalmat pedig Bluetooth-on és Wi-Fi-n is bonyolíthat. (Mobil hálózati modem nincs.) A termék kapott NFC chipet is többek közt, ennek köszönhetően támogatni fogja a mobiltárcás fizetési szolgáltatásokat, élen a Google Pay-jel, ami a Wear OS rendszer egyik kiemelt eleme.

Galéria megnyitása

A Suunto 7 sok jó lehetőséget vonultat majd fel, egyebek mellett kapott egy teljesen színes offline térképet, melyen mindig meg lehet majd nézni a földrajzi helyzetet. A saját fejlesztésű Suunto alkalmazáson belül pedig elképesztő mennyiségű, 70 különböző sportmód lesz kezelhető, szóval nem sok tevékenység lesz, amit nem lehet majd egészen pontosan feljegyezni a programban.

Sok különböző szenzor található az okosórában. Természetesen rendelkezik pulzusmérővel is, és a Google Fitben egy sor egészségügyi opcióval fog szolgálni. De elérhető lesz róla egyebek mellett a Strava, a TrainingPeaks és a SportTracks is.

Galéria megnyitása

A termék tokja megerősített poliamid és rozsdamentes acél, a felületét pedig Gorilla Glass üveg védi a fizikai sérülésektől. Vízálló és a port is bírja a Suunto 7, akár 5 ATM nyomást is el tud viselni, szóval bátran lehet használni vízi sportoknál. És az eséseket is bírni fogja, szóval terepen egy kiváló partnerként szolgálhat. A 70 grammos eszköz gyárilag egy szilikonból készült szíjon fog lógni, hogy kényelmesen viseletet nyújtson, de ezt pillanatok alatt le lehet cserélni bármilyen szabványos, 24 milliméteres pántra. (A cég maga is kínál majd bőr és textil szíjakat.)

A készülék átlagos igénybevétel mellett 2-3 napos üzemidővel szolgál majd, viszont akkor már nem bírja túl jól, ha folyamatosan aktív a GPS benne, ilyen esetben 12 órás futási teljesítménnyel lehet számolni. Támogatja a termék az Android és az iOS operációs rendszert is, az előbbiből a 6.0-s kiadás kell hozzá, az utóbbiból pedig a 10-es verzió.

A Suunto 7 nem várat már túl sokáig magára, január 31-étől elérhető lesz. Az ára pedig 500 dollárban lett meghatározva, ami bizony nem nevezhető kedvezőnek, de a cég hagyományos karórái sem éppen az alsó árkategóriából kerülnek ki.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap