Shop menü

A SONY UTÁN A MICROSOFT IS NYILATKOZOTT AZ XBOX ÁRAZÁSÁRÓL

Török Roland
Török Roland
A Sony után a Microsoft is nyilatkozott az Xbox árazásáról

A Sony a napokban emelte meg a PlayStation 5 Digital és a PlayStation 5 konzoloknak az árát többek között Európában is, így ezentúl 50 euróval magasabb áron juthatunk hozzájuk. 

A nagyobb ár talán segíthet a hiány csökkenésében, hiszen talán kevesebbeknek meg jön a kedve a konzol megvásárlásához, de a szokatlan lépés mindenképpen érdekes fejlemény a konzolok történetében. 

Korábban a Nintendo jelezte, hogy nem fog árat emelni, ezúttal pedig a Microsoft is nyilatkozott a Windows Central kérdésére, hogy lesz-e emelés, vagy nem. 

„Folyamatosan újraértékeljük üzleti tevékenységünket, hogy a kiváló játéklehetőségeket kínáljunk rajongóinknak. Az Xbox Series S ajánlott kiskereskedelmi árunk továbbra is 299 dollár (250 font, 300 euró), míg az Xbox Series X ára marad 499 dollár (450 font, 500 euró).” 

Egyelőre tehát a Microsofté marad az elérhetőbb konzol, ez a szakadék a készülékek között pedig az ár tekintetében egyre tágul. 

Az Xbox Series S tesztünk itt olvasható, a PS5 itt. Személyes megjegyzés a végére, az Xbox szerintem továbbra is jobb ajánlat vásárlásra.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére