A Samsung felfedte OLED-kijelzőinek útitervét

A múlt héten tartott konferencián a Samsung alelnöke Ho Kyoon Chung bejelentette a vállalat terveit az OLED-kijelzőkről.

A Samsung felfedte OLED-kijelzőinek útitervét

A múlt héten tartott konferencián a Samsung alelnöke Ho Kyoon Chung bejelentette a vállalat terveit az OLED-kijelzőkről.

A jóslatok szerint a szerves LED kijelzők piaca 2010-re a 3,7 milliárd dolláros forgalmat érhet el. A vállalatok jól tudják ezt, ezért rukkolnak elő folyamatosan ilyen monitorokkal, televíziókkal, szeretnének minél nagyobb szeletet kiharapni a piacból. A piacon a legelső a Sony volt a 11-hüvelykes XEL-1 OLED HDTV-jével. A japán Toshiba szintén a hónapban jelentette be, hogy 2009-re 30-hüvelyk átmérőjű full HD-s OLED kijelzőt kíván piacra dobni.

Chung állítása alapján a Samsung 2009-re 14-, 15- és 21-hüvelykes kijelzőket fog piacra dobni, 2010-re pedig 40- és 42-eseket. Ez azt jelenti, hogyha sikerül a Toshiba-nak tartani a beígért dátumot, akkor hamarabb lesz a piacon nagy kijelzővel, mint a Samsung.

Idén májusban a Sony bejelentette a világ első flexibilis OLED paneljét, ami csupán 0,3 mm vastag és 16,7 millió szín megjelenítésére képes. A Samsung legkésőbb 2012-ben szeretne kiadni hajlékony OLED kijelzőket. Az OLED-ek terén egy új technológiai felhasználás is megjelent, a világításként való használatuk is.

"Sok időnek kell eltelnie addig, amíg üzletesítjük az OLED világítási rendszereket, mert jelenlegi tempóban a fénykibocsátó képességük az OLED-eknek évente duplázódik. A vállalatnak jelenleg 50lm/W fénysűrűséget sikerült elérni, és 20 000 órás működés után várható ennek megfeleződése. A célunk az 1 euro cent/lm költség elérése." - közölte Chung.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward