A Picasso-rablás rejtélye

A rendőrség arra szeretne rájönni, hogyan sikerült a rablóknak bejutniuk egy lakásba, ahonnan két Picasso-portrét tulajdonítottak el 84 millió dollár értékben.

A Picasso-rablás rejtélye

A rendőrség arra szeretne rájönni, hogyan sikerült a rablóknak bejutniuk egy lakásba, ahonnan két Picasso-portrét tulajdonítottak el 84 millió dollár értékben. A betörés olyan csendben történt, hogy a lakásban tartózkodó két ember semmit sem vett észre.

A rablóknak sikerült két festményt, a “Maya és a baba” és a “Jacqueline portréja” címűt kiemelniük a keretből. Kevés nyomot hagytak hátra a festő lánya, Diana Widmaier-Picasso párizsi lakásában. A két portré csak kettő a termékeny művész összesen immár 549 eltűnt vagy ellopott festménye közül.

Műértők elmondása szerint a rablók meglepetésre számíthatnak, amennyiben pénzt akarnak a zsákmányért cserébe. Bármilyen Picasso-képet igen nehéz eladni, hiszen annyira ismertek.

“Egy Picasso-t ellopni olyan, mintha az ember kiírná magára,

tolvaj vagyok" – mondta Jonathan Sazonoff, aki egy ellopott műtárgyakkal foglalkozó weboldal szerzője.

A nyomozók arról számoltak be, hogy még mindig nem sikerült összerakniuk a képet. A rablók keddre virradó éjjel jutottak be a Szajna bal partján található lakásba.

“Maya és a baba” érzelmi értekkel bír Widmaier-Picasso számára: anyja, Maya látható rajta kislányként, cicafarokkal, és szeme tipikus Picasso-s stílusban széttart. Maya a művész Marie-Therese Walter-től született lánya volt, akivel akkor találkozott, amikor még friss arcú, szőke kamaszlány volt. Viszonyuk nem tartott sokáig.

A másik ellopott képen, a “Jacqueline portréja”-n, Picasso második felesége látható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward