A Netflix dobta az Apple AirPlay-t

A Netflix dobta az Apple AirPlay-t

A Netflix úgy döntött, hogy nem támogatja a továbbiakban az Apple AirPlay szolgáltatását, pedig a két cég között a szoros együttműködésnek köszönhetően ez 2013 óta folyamatosan biztosított volt. A vállalat hirtelen, minden előjel nélkül döntött így, és indoklással is csak a funkció letiltását követően néhány órával szolgált.

A Netflix állítólag technikai okok miatt döntött úgy, hogy leállítja az AirPlay támogatását az iOS-t futtató eszközök és az Apple TV között. A vállalat elmondása alapján azzal, hogy a cupertinói alakulat megnyitotta az AirPlay támogatás integrálását a harmadik féltől származó eszközök felé, megnehezíti a megfelelő felhasználói élmény biztosítását. Az Apple TV esetében a cég kiváló minőségben tudja biztosítani a multimédiás tartalmak átjátszását az AirPlay-en keresztül, de a harmadik féltől származó termékeknél már nem biztos ebben. És mivel nem tudja eldönteni a rendszer, hogy mikor dolgozik az AirPlay-en keresztül Apple TV-vel, és mikor valamilyen más eszközzel, így inkább nem támogatja tovább ezt az opciót.

Galéria megnyitása

Viszont nem különösebben kell rosszmájúnak lenni ahhoz, hogy más okot lássunk az AirPlay támogatás megvonásába. Hiszen az Apple éppen most jelentette be, hogy egy olyan streaming szolgáltatással áll elő, ami lényegében a Netflix számára is konkurenciát állít. Szóval nem lenne meglepő, ha az Apple TV+ miatt döntött volna úgy a vállalat, hogy nem asszisztál tovább a lehető legsimább felhasználói élmény biztosításához az Apple eszközeinél.

Az AirPlay Mirroring egyébként továbbra is gond nélkül üzemel, hiszen ez rendszerszintű megoldás. Az Apple TV-re pedig külön alkalmazásként elérhető a Netflix, szóval az emberek a bejelentkezést követően a televíziókon ugyanúgy el tudják érni a videóikat, persze ez nem olyan egyszerűen megy, mint eddig az AirPlay kihasználása, ahol elég volt a megosztáshoz egyetlen gombot megnyomni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap