A Nanya pereli az Elpidát és a Kingstont

A tajvani Nanya Technology az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához fordult és szabadalomsértéssel vádolja japán versenytársát, az Elpidát, tovább fokozva a két vállalat közti intenzív jogi csatározásokat.

A Nanya pereli az Elpidát és a Kingstont

A tajvani DRAM-gyártó Nanya Technology az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (U. S. International Trade Commission, a továbbiakban ITC) fordult és szabadalomsértéssel vádolja japán versenytársát, az Elpidát, tovább fokozva a két vállalat közti intenzív jogi csatározásokat. 

A panaszt mindössze egy héttel az után nyújtották be, hogy az Elpida hasonló vádakkal illette a Nanya-t, és kérte az ITC-től a Nanya-termékek importjának tilalmát, mondván hogy azok hét esetben szabadalmi jogokat sértenek. Az Elpida egyúttal a Tajvani Szabadalmi Hivatalnál is panaszt tett az ügyben, valamint már szeptemberben is bírósághoz fordultak az Államokban, szintén a Nanya ellen, szintén szabadalmi ügyben, bár a Nanya képviselői szerint még semmilyen jogi dokumentum nem jutott el hozzájuk az Elpidától ezzel kapcsolatban.

A tajvani cég most azzal vádolja az Elpidát, hogy négy gyártmányukkal megsértették a Nanya szabadalmi jogait az Államokban. Az ITC-től kérik, hogy tiltsa meg az Elpida termékeinek árusítását és importját, valamint hogy vizsgálja ki a kaliforniai Kingston Technology-t is, amely a múltban az Elpida egyik befektetője volt. „A Kingston az Elpida egyik fő terjesztője. Meg akarjuk akadályozni az Elpida-termékek kereskedelmét az Egyesült Államokban, és nem akarunk kiskapukat hagyni nekik” – nyilakozta Pai Pei-Lin, a Nanya alelnöke. Az Elpida vezetői egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward