A Microsoft New Yorkban nyit kutatólabort

A labor 15 kutatóval kezd, akiknek többsége a Yahoo! Research alkalmazásában állt az áprilisi elbocsátásokig, köztük olyan nagy nevek érkeznek az új intézménybe, mint Duncan Watts, David Pennock és John Langford. 

A Microsoft New Yorkban nyit kutatólabort

A héten kezdi meg működését a Microsoft új kutatólaboratóriuma New York városában. A helyszín választásánál nagy szerepet játszott a metropolisz jelentős méretű tudományos és technológiai közössége, és a cég azt is reméli, hogy a központi elhelyezkedés jobban vonzza majd az új tehetségeket.

A labor 15 kutatóval kezd, akiknek többsége a Yahoo! Research alkalmazásában állt az áprilisi elbocsátásokig, köztük olyan nagy nevek érkeznek az új intézménybe, mint Duncan Watts, David Pennock és John Langford. A labor élére Jennifer Chayest nevezték ki, aki a Microsoft Research New England igazgatói feladatait is ellátja. Chayes elmondása szerint szoros együttműködést kívánnak teremteni a környék nagy egyetemeivel, a Columbiával, a New York-i Egyetemmel, a Cornell új kampuszával, a Princetonnal, valamint a Rutgers-szel.

A Microsoft Research kutatóinak hálózata immár 850-nél is több főt számlál, akik a számítástechnika 55 különféle területének szakértői. A manhattani laborral együtt összesen 12 hasonló intézménye van a cégnek a világ hét országában. Az új labor elsősorban a számítástechnika és a társadalomtudományok kapcsolódási pontjaira fog koncentrálni, mondta el a Microsoft képviselője.

A New Englandben található labor az elméleti számítástechnika, a kriptográfia és a matematika mellett a közösségi média, az empirikus gazdaságtan és gépi tanulás területeire koncentrál. Az új manhattani labor főként a komputációs és kísérleti társadalomtudományokat fogja kutatni, az algoritmusok alkalmazását vizsgálja a gazdaságtanban, illetve a gépi tanulásra, valamint az információ visszakeresésének módszereire koncentrál. 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward